V

Vesmír, sen a bezčasí

Nové hodinky Arceau L’Heure de la Lune nabízejí unikátní zobrazení družice Země a zároveň ukazují měsíční fáze jak na severní, tak jižní polokouli.

Dva mobilní čítače hodinek se vznášejí na ciferníku zpracovaném z meteoritu a aventurinu, zatímco měsíce z perleti udržují krok v harmonii se strojkem.

Mobilní čítače zobrazují čas a datum, a když se jimi otočí, odkryjí se měsíční disky, přičemž zůstane zachována jejich horizontální orientace. Tento unikátní mechanismus byl vyvinut speciálně pro dům Hermès, jenž si ho nechal patentovat.

Sto sedmnáct ručně leštěných a zabroušených částí uvnitř strojku Hermès H1837, bylo navrženo tak, aby zůstala zachována celková lehkost hodinek.

Dalším nepřehlédnutelným prvkem těchto časomír je kůň, symbol domu Hermès, jenž v podobě bájného Pegase elegantně cválá do říše snů a vždy ve 12 hodin ozdobí jeden z měsíců. V 18 hodin se na hodinkách zase objeví realisticky zpracovaný povrch Měsíce, který je vidět při pohledu ze severní polokoule.

Nové hodinky ponouknou svého majitele, aby se vydal na cestu vesmírem, zasnil se a následně rozplynul v tom nejsladším bezčasí.

Hermès

CategoriesNezařazené