Ferdinand Leffler, jedna z nejzajímavějších osobností současné české zahradní architektury, představil nejžhavější zahradní trendy pro rok 2019.

Zahrada dnes není jen zeleň k obdivu, ale může se stát i nejskvělejší hernou nebo tělocvičnou, jakou si k domu lze jen představit. Tím to ale nekončí, k realizaci zahrady je ideální využít lokální materiály a obyčejné rostliny, které jsou v našem podnebí takřka samostatné a odhlédnout se od materiálů umělých a rostlin, které je třeba neustále opečovávat. Nelze ani zapomínat na to, že zahrady bez trávníku mohou být stejně tak pohádkové, jako ty s ním.

Do zahrady lze přesunout i společenský život. Může v ní stát ohniště, anebo venkovní kuchyň, zatímco milovníci přírody jistě ocení výhody biopoolu, tedy bilogicky čištěného bazénu, anebo možnosti pěstovat na své zahradě zeleninu, bylinky nebo nechat v zahradě pobíhat domácí zvířata.

Letos jsou v kurzu i venkovní sochy, a tak si trendy zahradu v zahradním Atelieru Flera mohou nechat zřídit i zarytí fanoušci umění.

Atelier Flera

CategoriesNezařazené