Vystudovaná stomatoložka, Gruzínka Nino Mchedlidze, je generální ředitelkou klinik estetické medicíny Mediestetik v České republice.

Tato mezinárodní síť se začátkem dubna rozrostla o novou centrální pobočku na pražských Vinohradech.

Celá rodina Mchedlidze, do které se Nino narodila, zasvětila svůj život medicíně a v roce 1997 otevřela v Gruzii první pobočku klinik Mediestetik. Dnes po Evropě najdete rozesetých celkem třicet klinik s tímto názvem, přičemž centrála v Mánesově ulici v Praze 2 má pořadové číslo 31. A značka Mediestetik navíc plánuje i další expanzi.

Profesionalita odborníků a spokojenost pacientů jsou tu na prvním místě, což dokazuje i nominace klinik Mediestetik na cenu Rose of Paracelsus, jež je v oboru estetické stomatologie udělována organizací European Medical Association se sídlem v Bruselu.

Máte nějakou silnou vzpomínku z dětství, o které by se dalo říci, že dál určila vaše profesní směřování?

Pamatuji si, jak jsem byla pyšná na oba rodiče, lékaře. Nejsilnější vzpomínku mám ale na to, jak za mým otcem, jenž v Gruzii sloužil jako armádní chirurg a zachraňoval životy, přicházeli šťastní a vděční pacienti. Tehdy mi došlo, že medicína je to jediné, čemu se chci ve svém životě věnovat.

Jak jste se ze stomatoložky stala generální ředitelkou?

Stomatologii jsem studovala pět let, ale pak jsem si uvědomila, že pro to, co chci dělat, to není dostačující. Na stomatologii mi totiž chyběla výuka důležitých předmětů, které by mi pomohly při podnikání. Přestěhovala jsem se tedy do Velké Británie a dva roky jsem studovala obor management ve zdravotnictví, který jsem úspěšně dokončila získáním magisterského titulu. Stomatologii jsem se ale nechtěla vzdálit, naopak, při studiích v Manchesteru jsem se zaměřila na endodoncii, tedy léčbu kořenových kanálků.

Co vás vedlo k tomu, abyste se odstěhovala z Gruzie?

Celý svůj život se stěhuju a učím nové jazyky podle toho, kde právě žiju. Základní školu jsem vychodila ve Tbilisi, ale pak jsem se s rodinou přestěhovala do Petrohradu, kde jsem začala studovat tamější německé gymnázium. Abych mohla na škole zůstat, musela jsem si velmi rychle osvojit hned dva nové jazyky: ruštinu a němčinu. Díky této životní zkušenosti vím moc dobře, že s trochou odvahy a spoustou píle není nic nemožné. Pak jsem se odstěhovala do Velké Británie a nyní žiju v České republice. Moc ráda poznávám nové kultury a samozřejmostí je i to, že miluju zemi, ve které právě žiju, jinak bych v ní nikdy nebyla šťastná.

Byly začátky klinik Mediestetik v České republice náročné?

V některých ohledech ano. Třeba to, že jsem sem přijela jako cizinka a neznala jsem zdejší mentalitu ani jazyk. Naštěstí jsem se ale v té době už učila česky, takže mým největším úkolem bylo zdokonalit si češtinu a porozumět zdejším lidem. Věděla jsem ale, jaký mám cíl. Na pražském Senovážném náměstí jsme už měli ordinaci, kde jsme provozovali laserovou epilaci, ale já jsem chtěla nabídku Mediestetik v České republice rozšířit i o další obory estetické medicíny. Zajímala jsem se především o stomatologii, a tak jsem od roku 2010, kdy jsem začala Mediestetik v České republice řídit, usilovala o to, abychom otevřeli i stomatologické oddělení Mediestetik.

Jak jste budovala personální strukturu českých klinik Mediestetik?

Na klinikách Mediestetik má každý lékař na starost svou specializaci, ve které vyniká, zároveň ale všichni spolupracujeme tak, abychom byli schopni poskytnout komplexní diagnostiku a řešení problémů. Například u vzniku nosoretních rýh se skutečná příčina často skrývá ve špatnému skusu nebo chybějících zubech. Právě v těchto případech je třeba podstoupit ortodontickou léčbu či implantace, po kterých lékaři aplikují výplně nebo niťový lifting. Nemohu opomenout ani to, že naši lékaři se neustále vzdělávají v rámci naší celoevropské sítě klinik. Myslím, že náš systém skutečně dává smysl, protože většina lékařů, kteří s námi pracují teď, u nás působí už od roku 2010, za což jsem skutečně vděčná. Bez nich a jejich práce by naše kliniky nikdy nebyly tak úspěšné.

Nabízí Mediestetik nějaké ošetření, které žádná jiná klinika v České republice neprovádí?

Takovým ošetřením je určitě neinvazivní lifting Thermage, jejž si oblíbily hvězdy v Hollywoodu a který nenabízí žádná jiná česká klinika. Nebudu tvrdit, že Thermage plně nahradí plastickou chirurgii, ale už jedno hodinové ošetření přináší úžasné výsledky. Lifting Thermage je ideální na redukci povislé kůže a jeho efekt trvá od tří do pěti let. Je to takové Ferrari estetické medicíny, pacienti ho nejčastěji využívají pro oblast očí, protože ne vždy je nutné povislá oční víčka operovat. Kromě zavedení tohoto ošetření jsme byli jedni z prvních, kdo v České republice začal používat přístroj CEREC, který naskenuje celou pacientovu ústní dutinu ve 3D a na základě toho přímo na místě vyrobí korunku či výplň. Také jsme do Česka kdysi přivezli jedinou patentovanou metodu kryolipolýzy Zeltiq CoolSculpting, švýcarskou omlazující metodu PRP Regenplazma a unikátní buněčnou léčbu ztráty vlasů Regenera Activa. V Mediestetik jsme otevřeni všem technologickým novinkám a trendům, musí mít ale vždy vědecky prokazatelné výsledky a být certifikované, protože chceme, aby si naši klienti dlouhodobě zachovali nejen přirozenou krásu, ale především zdraví.

Konzultujete svou práci i s rodinou?

Ano, je velmi inspirativní, když si navzájem můžeme sdělit své zkušenosti a poradit se. Jediná nevýhoda, kterou v tom vidím, je, že se často bavíme jen o medicíně a o ničem jiném. Tyto rodinné konzultace jsou pro mě důležitým motorem, který mě neustále motivuje k větším a lepším výkonům.

Jak podle vás ke svému zdraví přistupují Češi? Liší se v něčem od ostatních národů?

Řekla bych, že současní čeští pacienti jsou velmi dobře informovaní. Pokud místní obecné lékařství porovnám s tím ve Velké Británii, musím říct, že to české je opravdu na vysoké úrovni. Podle mě je hlavně rozdíl v tom, že v každé zemi je oblíbený jiný zákrok. Co se týče estetiky, v Gruzii lidé nejvíce vyhledávají laserovou epilaci a rhinoplastiku, zatímco v česku jsou nejoblíbenější výplně, mezoterapie a úpravy prsou, ze stomatologie pak implantáty.

Proč jste se rozhodla otevřít novou pobočku Medi­estetik?

Čtvrtá klinika, v Mánesově ulici v Praze 2, vznikla jako centrála pro Českou republiku. K dosavadní dermatologické a stomatologické péči jsme tu nově otevřeli i oddělení plastické chirurgie, které nabízí nejen všechny klasické zákroky – operace prsou, břicha nebo nosu, ale i novější metody, jako je například Fat Transfer neboli výplň přesunem nadbytečného tuku. Na klinice se snoubí moderní design se špičkovými technologiemi v jeden celek, který poskytuje pacientovi maximální kvalitu péče a komfortu.

Plánujete rozšířit portfolio služeb poskytovaných klinikami Mediestetik a otevřít další kliniky?

Do budoucna plánujeme rozšířit služby v centrále v Mánesově ulici o oddělení estetické gynekologie. Je to podle mého názoru odvětví, o kterém se moc nemluví, a mělo by. Ženy ho totiž zvláště po porodu nebo při inkontinenci čím dál více vyhledávají. Další pobočku bychom rádi otevřeli v Rakousku, protože se tam mluví jazykem, který znám, a Vídeň je navíc opravdu nádherné město.

Nino Mchedlidze se narodila ve Tbilisi. Dorozumí se pěti jazyky včetně češtiny. S manželem, který pochází z Moravy, má roční dcerku a říká, že právě Moravané jsou jí blízcí svou povahou. Jejich srdečnost je totiž prý velmi podobná té gruzínské.

“ Věřím, že práce ve zdravotnictví nemá být jen profesí, ale především posláním. „

Klinika Mediestetik otevírá revoluční centrálu na Vinohradech. Mezinárodní síť klinik estetické medicíny s pětadvacetiletou historií otevřela svou největší českou pobočku. V Mánesově ulici 36 najdete dokonale komfortní prostředí, exkluzivní odbornou péči a inovativní procedury, k nimž se nově přidává i plastická chirurgie.

CategoriesNezařazené