T

Tradice i budoucnost

11. listopadu 2019 proběhne ve Fóru Karlín Slava Zajcev Fashion Show Moskevského domu módy Slavy Zajceva.

K hlavním rysům první kolekce, jež bude představena, patří elegantní jednoduchost a přesnost, budou na moly k vidění i avantgardní modely s abstraktními, až nadzemskými, potisky. V zásadě však ale Slava Zajcev zůstává věrný svému koloritu, tedy odstínům bílé, černé, červené, oranžové, světle modré a béžové.

Druhá kolekce, kterou Zajcev přiveze do Prahy, nese název Kořeny a zcela odráží jeho typický styl, jímž se proslavil a vrací se ke kořenům své domoviny. Všechny modely jsou zdobeny tradičními ruskými vzory a vycházejí z lidových krojů. Díky tomu se ruský lidový kroj vymanil ze sféry lidového umění a dostal se mezi předměty s vysokou uměleckou hodnotou prezentované na přehlídkových molech. V roce 2016 byla kolekce Kořeny vystavena v ruské Ermitáži a některé modely z této sbírky se staly součástí jejího Zlatého fondu.

Speciálním hostem přehlídky bude známá česká módní návrhářka Beata Rajská, která na české módní scéně úspěšně působí už od roku 2001.

Během přehlídky bude hrát ruský soubor Bis-Quit, který kombinuje nástroje typické jak pro klasickou, tak pro jazzovou hudbu a ruské národní nástroje: balalajky a domry.

Vstupenky lze zakoupit na:

Mega Event

CategoriesAgenda