Svěží jarní vítr v Bellevue
Gourmet & Cestování

Svěží jarní vítr v Bellevue

Restaurace Bellevue dostala před nedávnem do vínku nového kreativního šéfkuchaře Marka Šádu, který s příchodem nového ročního období připravil nové menu vonící jarem. 

Každé roční období přináší nové sezónní suroviny. Šéfkuchař Marek Šáda si potrpí na kvalitu surovin pod drobnohledem. Vybral ty nejlepší produkty, které blízký evropský trh v současné době nabízí. Za zmínku stojí kotletky z „Hohenlohe“ selete, kroupy, brambory, majoránka a omáčka z bílého zelí, které jsou dováženy z Německa. Prasata jsou zde živena zdravým krmivem a tato produkující farma získala opakovaně vítězství za nejkvalitnější vepřové maso v Německu.

Dalším pokrmem se zajímavým a kvalitním dodavatelem s tradicí je Ruppinský jehněčí hřbet, medvědí česnek, lilek, bulgur a jogurt. V německém Brandenburgu se ovcím daří. Navíc pokud člověk natrefí na pastýře, tak jako Marek Šáda, kteří si předávají znalosti z generace na generaci, je kvalita nedostižná. Jehňata se živí výhradně mateřským mlékem a čerstvou trávou na pastvinách okolo Rýna. Přirozený proces je zde na prvním místě.

Divoký mořský vlk, žlutá řepa, černý česnek, podmáslí a estragon na první pohled pouze ryba. Avšak opak je pravdou a potvrdí obrovský chuťový rozdíl mezi přirozeným a farmovým chovem. Tyto ryby se chytají na udici nebo dlouhé rybářské šňůry z malých lodí, které jsou na moři maximálně jeden den – metoda zvaná PETIT BATEAU.  Mořský vlk nebo kambala, kterou také najdete na menu v Bellevue, jsou 48 hodin od ulovení v restauraci a velmi brzo poté, také na vašem talíři.

Celý potravinový řetězec je založen na přírodních zákonech, které by se měli začít brát více v zřetel. Naštěstí už jsou osvícení jedinci, kteří tento inteligentní postoj zastávají, tak jako Marek Šáda. Jaro je nejkrásnější roční období, tak proč si procházku po pražských památkách nezpříjemnit dokonalým gastronomickým zážitkem od nového šéfkuchaře Bellevue. 

Bellevue, Smetanovo nábřeží 18, Praha 1, tel.: 222 221 443, www.bellevuerestaurant.cz

podobné články