G

Gismondi 1754 Genesi – tvůrčí síla přírody

Vše na světě vzniká díky tvůrčí síle a oslavě neměnných zákonů přírody a vesmíru, kterými se řídí i Genesi, nádherná nová kolekce šperků italské klenotnické značky Gismondi 1754. Kolekci Genesi sjednocuje leitmotiv ulity, základního tvaru reinterpretovaného do nové podoby, kdy linii stylizované spirály z růžového zlata po celé délce zdobí bílé diamanty a po okrajích decentní kapky z bílé keramiky.

Šperky kolekce jsou vyrobeny z růžového zlata, diamantů a bílé keramiky.

 

Prsten, 78 400 Kč, náramek, 219 500 Kč, náhrdelník, 95 800 Kč, a náušnice, 142 000 Kč

 

Když byl Massimo Gismondi ještě malým chlapcem, tak ho při návštěvě přírodovědného muzea Museo Civico di Storia Naturale Giacomo Doria ohromně zaujal tvar ulity hlavonožce rodu Nautilus. Vštípil se mu do paměti, a nakonec se stal inspirací pro novou kolekci šperků italské klenotnické značky Gismondi 1754. „Tato ulita je dokonalým obrazem takzvané zlaté spirály, kterou se zabýval Leonardo Fibonacci, teoretický matematik 13. století pocházející z Pisy, jenž je autorem Fibonacciho posloupnosti. Podle svých propočtů narýsoval zlatou spirálu a užasl. Zjistil, že tvar zlaté spirály se v přírodě objevuje v mnoha podobách, od uspořádání okvětních plátků růží přes uskupení semínek na květech slunečnic až po tvar galaxií,“ říká Massimo Gismondi.

Kolekce je pro něj významná i z jiného důvodu: „Elegantní tvary kolekce Genesi jsou výsledkem mé roční cesty za poznáním a plným pochopením nejen dokonalých proporcí, ale také dějin vědy, přírody a matematiky. Tyto obory mě na nějaký čas naplno pohltily a donutily mě, abych se oprostil od emocí. Chápal jsem to jako znamení znovuzrození souvisejícího s obdobím, které teď všichni zažíváme. Jakýsi počátek něčeho nového. Snad náhoda tomu chtěla, že jsem první prototypy šperků kolekce navrhl už během karantény, a s výsledkem jsem velmi spokojený. Díky kolekci se mi podařilo osvobodit emoce, které jsem pociťoval už na začátku svého poznávání. Teď se o ně po roce hledání a objevování mohu konečně podělit.“

Kolekce sestává z prstenů, náhrdelníků, náušnic a náramků z růžového zlata kombinovaného s bílými diamanty a bílou keramikou.

Boutique Gismondi 1754, Pařížská 4, Praha 1, tel.: +420 222 211 192,  gismondi1754_prague

CategoriesNezařazené