V srdci Paříže, na adrese 20 Rue Pascal, vznikl pop-up hotel kubánského rumového brandu Eminente. Koncept volně inspirovaný tradičními casas particulares bude hostům dostupný pouze do 12. prosince a nabízí ucelený Staycation balíček ve stylu 24 hodin na Kubě.
Únik ze zimní reality zahrnuje ubytování v mimořádně inspirativních pokojích s designem na motivy údolí Viñales, autentickou kubánskou večeři a koktejlovou degustaci – samozřejmě s drinky na bázi rumu.
Casa particular zaujme okrově červenou fasádou, na níž je patrná bohatá historie místa poznamenaného časem. Zažijte 24hodin na krokodýlím ostrově, kde najdete bar s vybledlými stropy, typické kubánské pokoje a restauraci přestavěnou na paladar.
Autentická chuť Kuby
Adrian Nino, vedoucí baru 1802 v hotelu Monte Cristo, jenž je známý jako pařížský chrám rumu, vytvořil pro tuto příležitost pět koktejlů. Ty mají společné respektování ingrediencí a zvýraznění chutí rumu Eminente, které jsou komplexní, ovocné až květinové. Objevte chutě kubánské melasy, nebo aguardiente, eau-de-vie, které tvoří základ kubánského rumu. Recepty také obsahují i typické bohatství ostrova – tropické ovoce, zeleninu, koření nebo kávu. Jemná souhra ingrediencí tvoří perfektní harmonii chutí, kterou Adrian Nino ovládá k dokonalosti. „Chceme nabízet lehké koktejly a nacházet intenzivní aroma, abychom zatřásli s očekávaným. Náš druh provokace – aromatické, silné a ty nejodvážnější koktejly,“ vysvětluje.
Destinace jménem Finca Tungasuk
Finca Tungasuk, stojící za menu hotelu Eminente, je součástí nové tváře kubánského zemědělství. Tato farma, která se nachází západně od Havany, produkuje ekologickými metodami téměř 2 500 různých druhů ovoce, zeleniny a aromatických bylin. Od manioku, přes sladké brambory, mango, třešně nebo ananas. Annabelle Cantarero, vyškolená na Ferrandi Institut v Paříži, nejprve pracovala v palácových hotelech francouzského hlavního města, než se svým manželem založila udržitelnou farmu na Kubě.
Annabelle, která podnikla speciální výlet z Kuby, nabízí v hotelu Eminente tradiční kuchyni s dotykem současnosti s inspirací vlastními produkty a místními zdroji z ostrova – organickými nebo zodpovědně pěstovanými a chovanými.
Design kolektivu kubánských designérů
Clandestina, první udržitelná a nezávislá designová značka z Kuby, přichází do hotelu Eminente s designem na míru a v limitované edici. Leire Fernández a Idania del Río, spoluzakladatelky značky, vytvořily tašku z recyklovaných materiálů, která komfortně unese láhev Eminente a dvě degustační sklenice. Clandestina sdružuje ve svém studiu v Old Havana kolektiv místních talentů a pracuje především s lokálně dostupnými materiály. Veškerý výtěžek z prodeje tašek Clandestina v hotelu Eminente poputuje na projekt oběhového hospodářství biosféry Cienaga de Zapata.
O spojení hotelu Monte Cristo a kubánského rumu Eminente
Čtyřhvězdičkový hotel Monte Cristo, nacházející se v 5. pařížském obvodu, odvážně souhlasil hostit velkolepý koncept Hotelu Eminente. Athem proměnil fasádu hotelu v divoký dekor inspirovaný údolím Viñales. Interiérová designérka Pauline d’Hoop, stojící za designem hotelu Monte Cristo spolu s Delphine Sauvaget, přijala výzvu přeměnit styl všech vnitřních prostor.
24 hodin na Kubě: Una Noche Cubana
Exkluzivní nabídka, která vás nechá ponořit se do autentické atmosféry Kuby, zahrnuje jednu noc pro dvě osoby, snídani, kubánskou večeři, míchaný drink Eminente, Eminente masterclass a privátní rezervaci bazénu. „Dočasná vlajková adresa, věnovaná všem pěti smyslům, přináší návrat ke kořenům Eminente, kubánského degustačního rumu. S tímto malým hotelem ztraceným uprostřed džungle jsme chtěli dát lidem zážitek, který ctí bohatství kubánského kulturního dědictví,“ popsala vizi Camille de Dominicis, spoluzakladatelka Eminente.