T

Top 3 nové pražské wine spoty

Vinná expanze The Eatery na Břevnově, chlebíčky a šampaňské v Dušní a organická Francie v Týně. Vyzkoušeli jsme tři nové pražské wine spoty. Letos na jaře nás potkáte u vína tady.  

Lot of Wine

Kolem orloje konečně bude kam zajít na dobré víno v příjemném prostředí. Koncem loňského roku otevřel první ze svých lahví specialista na francouzská vína Lot of Wine. Tak trochu zapadlý podnik s velkou porcí staroměstského šarmu najdete v Týně, a kromě biodynamických a organických vín tady servírují sýry a sušené klobásy stejné provenience jako vína a poctivě obložené křupavé krekry. V sezoně jsou na menu také ústřice a celoroční specialitou podniku jsou řízené degustace vín francouzské produkce.

Naše volba: Domaine Loew Crémant Brut Nature & tatarák z říčních raků, celerový krém, limeta a koriandr

The Winery: Na víno na Břevnov

Holešovická restaurace (a mimochodem oficiální česká Krug ambasáda) The Eatery má sourozence. Majitelé vyhlášeného podniku zaměřeného na současné pojetí české kuchyně Pavel Býček a David Pátek na Břevnově otevřeli vinárnu The Winery. Péči o vinný list i zákazníky v komorním prostoru, který pojme maximálně třicet hostů, svěřili teprve sedmadvacetiletému sommeliérovi Denisu Šindelářovi. Nabídku výhradně evropských vín doplňují výběrové uzeniny, sýry, rilletes a speciality z nakládané zeleniny.

Naše volba: Friday Delight, Philipp Freitag & zelené olivy Bella di Cerignola

Bonviván: Chlebíčky a šampaňské

Na adrese Dušní 15 už pár měsíců sbírá body za styl i kvalitu podnik s příznačným názvem Bonviván. Za konceptem neformálního chlebíčkového bistra a vinárny s vinotékou stojí Tereza Nekovářová, jedna z předních českých enologických odbornic a znalkyně champagne. Nabídka lahví je tak kurátorovaná s maximálním citem a překvapí i náročné degustátory. K jídlu si v dvoupatrovém Bonvivánovi kromě tradičních i moderních verzí gourmet chlebíčků můžete dát také domácí zákusy a delikatesy – v podstatě tak jde o jakýsi twist na tapas bar na skvělé adrese. Spoiler alert: na léto Bonviván chystá také posezení venku.

Naše volba: Grüner Veltliner, Ingrid Groiss & chlebíček s pražskou šunkou a domácím bramborovým salátem

CategoriesNezařazené