GURMET

Do Bistra 8 Vinohrady už přišlo jaro!

Vinohradské Bistro 8 je krásným pokračováním letenského rodinného podniku. Bistro 8 Vinohrady se kromě denně obměňovaných lahodných pochoutek může pyšnit i sezonním menu, jež se mění každé dva měsíce. V jarní nabídce najdete jemné trhané kachní maso pěti vůní podávané na bramborovo-zelných rösti, stále populárnější buddha bowl s tahini ze slunečnicových semínek a domácím kimči nebo populární pečený bůček v pařeném knedlíčku s kimči o hoisin omáčkou.

JARNÍ MENU

Sendviče

Club sendvič se sýrem halloumi a avokádem

BLT sendvič se slaninou, salátem, rajčetem a vejcem

Sezonní open sendvič s hummusem, restovanou zeleninou a sedmiminutovým vejcem

Snídaně

(podávané až do 22:00)

Vejce míchaná, ztracená či sázená

Francouzská omeleta s čedarem

Pošírovaná omeleta s kimči a houbami šitaké

Vejce benedikt na toustu s grilovanou slaninou a avokádovou omáčkou

Palačinky s karamelizovaným pomerančem a oříšky

Smoothie bowl s chia semínky a domácí granolou

Rýžová kaše s kokosovým mlékem a ovocem

Francouzský toust s nutellou a mandlemi

Snacky k vínu

Španělská bramborová omeleta s listovým salátem

Sezonní hummus se zeleninou a domácím pita chlebem

Nori tempura s batátovými hranolky, kimči a wasabi majonézou

Vepřové rilletes s kváskovým chlebem a nakládanou červenou cibulkou

Hlavní jídla

Čerstvé nudle yaki udon s restovanou zeleninou a sladkokyselou omáčkou

Buddha miska se slunečnicovým tahini a soba nudlemi

Pomalu pečený bůček v pařeném knedlíčku s hoisin omáčkou a kimči

Bramborovo-zelné rösti s trhaným kachním masem, omáčkou pěti vůní a fermentovanou zeleninou

Sezonní salát s medovo-hořčičnou zálivkou

 

Kromě kulinářského zážitku na vás v Bistru 8 Vinohrady čeká i malá přehlídka lokálních deisgnérů, protože Bistro 8 aktivně podporuje pražské umělce i řemeslníky. V jeho interiéru tak najdete například lustry a svícny ze studia DECHEM založeného Jakubem Jandourkem a Michaelou Tomiškovou, originální talíře od Silvie Luběnové známé jako maestrokatastrof či stoly z rukou dvojice Master&Master (Ondřej Zita a Luděk Šteingl).

Květinové dekorace bistra, jež tvoří pokojové rostliny a bylinky Haenke Botanical Lab obstarává květinářství Plevel a jste-li náruživím čtenářem, pak se určitě začtetedo jedné z knih nakladatelství PageFive.

Úžasné domácí pokrmy vaří a roznáší sympatická obsluha v zástěrách od návrhářky Štěpánky Pivcové, která spolupracuje s předním českým návrhářem Jakubem Polankou.

Bistro 8 Vinohrady

Podobné články