GURMET

Hvězdné menu v Kampa Parku

Zkušený šéfkuchař na hvazdném menu prezentuje své speciality tak, aby zaujaly svou kreativní podobou se zachováním čistá chuti prémiových surovin.

„Naše nové menu jsme připravili s cílem vytvořit několik ikonických pokrmů, za kterými se budou hosté do Kampa Parku vracet. Proto je nechceme v blízké budoucnosti už zásadně měnit, jen budeme obměňovat jednotlivé sezónní suroviny,“ vysvětluje Marek Raditsch.

Mezi předkrmy zaujme nečekaně svěží prezentace dvou textur syrového masa tuňáka: sashimi a tataráku, které se na talíři setkají s bílou ředkví, koriandrem a sezamovými semínky. Lahodné je i chobotnicové carpaccio, u kterého je delikátní chuť jemného masa zvýrazněna gelem z citrusů yuzu, granátovým jablkem a čerstvou pažitkou.

Z hlavních pokrmů zaujme skvostná prezentace mořského ďasa, jehož šťavnaté maso Marek Raditsch servíruje s lehkou francouzskou verzí indického curry zvanou vadouvan, květákovou kaší zjemněnou zakysanou smetanou, dýňovými gnocchi a omáčkou beurre blanc. Milovníkům zvěřiny zase učaruje křehký srnčí hřbet podávaný s růžičkovou kapustou, s pyré z černého kořene ochuceným foie gras a houbovou demi glace omáčkou.

Mezi místními dezerty je už léta oblíbené legendární jahodové cappuccino, ale novou ikonou všech milovníků sladkého se určitě stanou i skvostné ravioly plněné maracujou a podávané s mangovým sorbetem, kousky čerstvého manga a kousky dračího ovoce.

Kampa Park

Podobné články