GURMET

Lahodné léto v Hliněné baště

Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry si na léto připravila menu, kterému kraluje lahodný chobotnicový salát se svěžím řapíkatým celerem a křupavými hoblinkami z těsta brick, grilovaný sýr halloumi s melounem, ředkvičkou a granátovým jablkem.

Z hlavních chodů doporučujeme pečenou chobotnici s mango-chilli čatní a salátem z grilovaných paprik, cuket a oliv. Milovníkům hovězího masa je určen dokonalý argentinský rib-eye steak s koňakovou omáčkou s fíky a pečenými brambory.

Z dezertů od Báry Brožové překvapí především nadýchaná a skvostná Pavlova připravená s mascarpone, jahodami, mangem a mučenkou. Za zkoušku stojí i česká klasika: knedlíčky z tvarohového těsta s meruňkami, které jsou kreativně doplněny omáčkou z bílé čokolády a pistáciemi.

Hliněná bašta

Podobné články