GURMET

LOKÁLNÍ SUROVINY VE ZDENEK’S OYSTER BARU

V rámci menu jde o výrazné propojení lokálních surovin od českých farmářů s ústřicemi a mořskými plody.

Česká značka designových produktů Gravelli vytvořila pro Zdenek’s Oyster Bar speciální kolekci talířů a originální návrhářská dvojice Chatty uniformy pro personál. Aktuálně se připravuje i propojení Oyster baru s typickým českým sklem.

Nové jarní menu je plné aktuálních surovin, pestrých barev, vůní i chutí. Samotnou přípravu jídel a aplikaci moderních technik vaření mohou hosté sledovat v otevřené kuchyni a koukat tak pod ruce kuchařům pod vedením šéfkuchaře Jiřího Noska.

Ten popisuje nový koncept Zdenek’s Oyster Baru jako „snoubení tradice, avantgardy, designu a hudby a hlavně velký důraz na propojení lokálních surovin s mořem. Rozšířením konceptu jsme se rozhodli ještě více přiblížit české klientele a ukázat, že lokální suroviny a místní design jsou na špičkové úrovni a skvěle se propojují s naším tradičním ústřicovým konceptem baru.“

Nově tak na menu najdete třeba Ústřice Bloody Mary s mořským ježkem, Chobotnicový salát, Tatarák z uzeného lososa, Ceviche z parmice, Kohout na víně a Kozí sampler.

Nápojový lístek je postaven na champagne, včetně biodynamických vín, cavě a vínech z Francie, Itálie, Rakouska, Německa a samozřejmě i ČR. Vinnou kartu sestavil mladý sommeliér Jakub Šebela, který spolupracuje s většinou českých dodavatelů vín a vybírá si od nich to nejzajímavější, aby mohl uspokojit chuťové pohárky hostů. Pro svou inspiraci si často jezdí do zahraničí.

Zdenek’s Oyster Bar disponuje největší selekcí champagne Cristal v ČR od roku 1966 až po současnost, unikátní sbírkou champagne domu Henri Giraud Enneade a kompletní řadou champagne domu Krug. V Oyster baru můžete ochutnat i koňaky, jejichž původ sahá až do 19. století, a velká vína díky jedinečnému systému Coravin, který umožňuje nalévat víno, aniž by muselo být otevřeno.

Zdenek’s Oyster Bar, Malá Štupartská 636/5, Praha 1, 725 946 250, www.oysterbar.cz

Podobné články