GURMET

Michelinská hvězda pro restauraci Field

Michelinští inspektoři ocenili osobitý přístup šéfkuchaře Radka Kašpárka a jeho týmu. “Když jsem Field před rokem a půl otvíral, měl jsem dvě vidiny, jedna mě strašila a druhá těšila. Ta první byla, že zavřeme a zklamu lidi, kteří ve mě vložili důvěru. Ta druhá byla optimističtější: že první rok překonáme a bude se dařit. Ale že po roce dostaneme hvězdu od Michelina, mě nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech,” říká šéfkuchař a dodává: “Děkuji všem kolegům, zaměstnancům, dodavatelům – a hlavně hostům!“

Koncept Fieldu Free Range Dining spojuje tvořivost a originalitu jak v úpravách jídel, tak při jejich servírování. Kašpárek ve Fieldu klade důraz na sezónní, lokální suroviny typické pro českou kuchyni, které připravuje v moderním pojetí. Nebojí se kombinovat běžné suroviny s těmi nejluxusnějšími, jeho inspirací je příroda ve své nejčistší podobě, pozapomenuté suroviny českých luhů a hájů a také moderní skandinávská kuchyně.

Vyhlášení průvodce Michelin je mimořádně důležitou událostí gastronomického světa. Inspektoři průvodce hodnotí restaurace inkognito a na základě osobních návštěv.  Aktualizované vydání pro rok 2016 zvěřejnila společnost ve středu 9. března.

FIELD Restaurant, U Milosrdných 12, Praha 1, tel.: 222 316 999, www.fieldrestaurant.cz

 

Podobné články