GURMET

Nová blended whisky od Chivas Regal

Domovem destilérie Chivas Regal je Strathisla v malebném skotském Speyside.
Panství Chivasů bylo vybudováno ve Skotsku, v kraji Aberdeen, v roce 1640. Bratři Chivasové otevřeli svůj první obchod v městě Aberdeen v roce 1801, aby obchodovali s luxusními potravinami, jakými byly karibský rum, káva nebo exotické koření. V roce 1842 začali Chivasovi dodávat potraviny anglické královské rodině na jejich skotské venkovské sídlo Balmoral. O rok později získali královský glejt (takzvaný Royal Warrant) pro distribuci svých produktů do sídla královny Victorie.

Kolem roku 1850 James Chivas vyslyšel přání zákazníků, kteří si přáli vytvořit jemnější novou whisky, a první míchanou, tzv. blended, whisky, kterou firma vytvořila, byla Royal Glen Dee.
 Na počátku 20. století se Chivasovi rozhodli vytvořit svoji nejvyzrálejší a nejluxusnější whisky pro účely prodeje ve Spojených státech, který na počátku nového století prožíval nebývalou konjunkturu, díky které rostla poptávka po luxusním, prémiovém zboží. Tuto whisky pak nazvali Chivas Regal.

Novou značku představila „chivaska“ na exkluzivní večeři v Praze, jejíž menu sestavil věhlasný šéfkuchař restaurace Le Terroir Jan Punčochář.

Telecí jazyk a tatarák, medový meloun a hořčičné semínko.

Skotská langustýnka, mango, chilli a zelená papája.

Venkovská kachna, foie gras a granátové jablko.

Jelení hřbět s miso máslem a řez s červeným rybízem.

Domácí Nugát s banánovou zmrzlinou a Chivas Regal.

Více informací najdete na www.chivas.cz

Podobné články