GURMET

Nové zážitky z Benjamina

Za projektem Benjamin stojí majitel Café Buddha, Štěpán Návrat, který se rozhodl otevřít další, leč jiný druh podniku, který pojmenoval podle svého prvorozeného syna.

V kuchyni fine diningové restaurace Benjamin najdete Tomáše Torhana ze Slovenska, který začínal v luxusních hotelích až zakotvil v bratislavském Le Monde. Po příchodu do Čech působil v Kampa Parku a dostal se i na stáž do vyhlášené restaurace Fauna v Oslu.

Spolu s Tomášem v Benjaminovi vaří Radek Jakubec, který svou kuchařskou kariéru plně odstartoval v Londýně. Tam vařil Gordon Ramsay’s Boxwood Café a po svém návratu do Prahy se stal součástí restaurací Flambee, Hotel Hoffmeister a Square. Poté se stal šéfkuchařem v restauraci Metropolitan, která pod jeho vedením získala michelinské doporučení. Následně jako šéfkuchař a lektor působil v Chefparade a Cocina Rivero. Další zastávkou mu byl Restaurant la Riviére.

V Bejnaminovi se budete poci těšit na dvě gastronomická představení. První, o šesti chodech, začne v 17:45 a každého přítomného pronese zapomenutou českou kuchyní. Od 20:30 pak probíhá osmichodové menu, kdy je v obou případech počet příchozích omezen maximálně na deset osob. I proto je rezervace předem nutností.

Menu restaurace se obmění každý měsíc dle lokálních surovin, těšit se tak můžete na ryby z rybárny Chabry, zeleninu ze Šlapanice a drůbeží maso z farem Hradišťko a Druhaz.

Všechny pokrmy jsou podávány na michelinských talířích Crucial Detail, které pocházejí z dílny designéra Martina Kastnera.

Norská 14, Praha 10

Café Buddha

Podobné články