Od 4. do 7. června si v restauraci V Zátiší „zavaří“ hostující šéfkuchař Pascal Favre d’Anne.

Vášnivý Francouz si v městečku Angers na břehu Loiry otevřel vlastní restauraci, a zároveň je držitelem michelinské hvězdičky.

Šéfkuchař Pascal Favre d’Anne kromě toho nade vše miluje práci se zeleninou a bylinkami. Dle jeho slov nabízí právě tyto suroviny neomezené množství variací, kombinací a způsobů úpravy. To dokazuje i fakt, že v roce 2008 získal ocenění Nový talent v prestižním průvodci Gault-Millau Guide právě za přípravu zeleniny.

Kuchařské zkušenosti sbíral po celém světě. Vařil například v Mongolsku, Číně, Vietnamu, Thajsku, Jižní Africe a také pro francouzskou ambasádu v Kolumbii. Domovská kuchyně u něj ale nakonec zvítězila a ve francouzském Angers si spolu s manželkou otevřel vlastní restauraci La Favre d’Anne. V kuchyni pracuje výhradně s lokální čerstvou zeleninou, ze které kombinuje vizuálně i chuťově atraktivní chody, jež osloví i zaryté milovníky masa.

V Zátiší

CategoriesNezařazené