Hynek Vávra, šéfkuchař průhonické restaurace Hliněná bašta, připravil podzimní menu, kterému vévodí dýně, řepa, kaštany, čerstvé sladkovodní ryby a zvěřina.
Z předkrmů si určitě oblíbíte křehkého zavináče z filetů okounů, jež byli pět dní marinovaní v kyselém nálevu, či domácí sulc s cibulkou.
V nabídce hlavních chodů Hliněné bašty pak najdete štiku pečenou na másle a podávanou s grilovanou dýní, červenou řepou a fenyklovou omáčkou, okouna s batátovo-celerovým pyré či lína pečeného na čerstvých bylinkácha servírovaného se zeleninou opečenou na olivovém oleji.
Ze zvěřiny zachutná lahodný daňčí guláš se špekovými knedlíky, jelení hřbet se švestkovo-perníkovou omáčkou a domácími kroketami, koroptev pečená s rybízovým vínem a podávaná s dýňovým pyré i kančí pečeně se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem či srnčí hřbet s dýňovými noky.