P

Pražský butik Victorinox slaví tři roky od otevření

V půlce srpna slavil butik značky Victorinox, nacházející se jen kousek od Staroměstského náměstí, výročí. Před třemi lety ho jako první monobrandové zastoupení značky na našem trhu otevřelo jako svůj další obchod hodinářství Koscom.

 

Victorinox je známý především jako výrobce ikonických kapesních nožů, které jsou navíc stále dodávány švýcarské armádě jakožto oficiální součást výbavy jejích vojáků. Pražský butik nabízí ale i další sortiment značky, jako je kuchyňské a cestovní vybavení nebo hodinky.

 

„Snažíme se ukazovat, že Victorinox již dlouho není jen o kapesních nožích. Podíl kuchyňských nožů a doplňků na obratu neustále roste, stejně tak jsme úspěšní s cestovním vybavením,“ říká Barbora Vodičková ze společnosti Koscom.

Zviditelnění kuchyňského vybavení pomohla například dlouhodobá spolupráce s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem, nože Victorinox pak také odebírají vybrané podniky sítě Ambiente. Zavazadla jsou zase například k vidění u finalistek soutěže Miss Czech Republic.

 

Během tří let od otevření obchodu se navíc ukázalo, že v Česku existuje okolo značky silná sběratelská komunita. Limitované edice, které značka pravidelně uvádí na trh, jsou totiž podle Barbory Vodičkové často velmi rychle vyprodané.

 

Butik Victorinox je butikem spadajícím pod hodinářství Koscom, jehož vlajková prodejna se nachází v pasáži Florentinum. Dále Koscom provozuje v centru Prahy butik značky Rado a prodejnu se šperky LOEE Diamonds.

CategoriesNezařazené