V

Viladomy Pleš: Domov v náruči chodských lesů

Máte občas hektického života ve městě dost a potřebujete se obklopit nerušenou přírodou? Pak zamiřte do okouzlujících lesů v českém pohraničí. Možná se vám tam zalíbí natolik, že se rovnou změníte adresu.

 

Viladomy Pleš nabízí jedinečnou investiční příležitost pro všechny, kdo touží po klidném a komfortním bydlení, ať už trvalém nebo rekreačním, v náručí neposkvrněné přírody turisty téměř neobjevené Chráněné krajinné oblasti Český les. Dechberoucí domy s dominantním fokusem na dřevo dokonale zapadají do okolní krajiny a citlivě propojují moderní, designovou a ekologickou stránku.

 

Síla dřeva a respekt k přírodě

 

Dřevostavby v projektu Viladomy Pleš jsou navrženy tak, aby splňovaly potřeby moderního bydlení třetího tisíciletí, ale zároveň maximálně respektovaly okolní přírodu. Dřevo vnáší do konceptu nejen estetický harmonický aspekt, ale je také skvělou tepelnou izolací. Díky integrovaným moderním technologiím a kvalitním materiálům jsou domy energeticky efektivní, což zajišťuje nižší náklady na každodenní provoz a snižuje uhlíkovou stopu projektu.

Jednotlivé vily jsou na velkorysém pozemku o celkové rozloze 63 649 metrů čtverečních rozmístěny tak, aby každá z nich nabízela dostatek soukromí a zároveň otevírala výhledy do okolní divoké krajiny. Velká okna a vzdušné prostory interiéru navozují pocit spojení s přírodou, což ocení všichni, kdo prahnou po odpočinku v tichu a klidu. Každý dům disponuje vlastní zahradou, která skýtá prostor pro relaxaci a trávení volného času s rodinou a přáteli.

 

Konec kompromisů

 

Projekt Viladomy Pleš už od fáze prvních črtů klade důraz na kvalitu života svých budoucích obyvatel. Kromě pohodlného privátního zázemí nabízí také přístup k široké škále služeb a aktivit, které jsou k dispozici v rámci sousedního Resortu Český les vybudovaného stejným investorem. Díky tomuto komplexnímu strategickému nastavení budou mít majitelé domů na dosah nejen les, ale i příjemnou restauraci s terasou a venkovním grilem, wellness nebo dokonce bar.

 

Přímo v areálu Viladomů Pleš se pak počítá s pensionem s restaurací a k dispozici bude i prodejna farmářských potravin. Sama obec v této lokalitě plánuje vybudování nemovitosti pro služby pro veřejnost na podporu cestovního ruchu, informační́ a vzdělávací́ centrum/ muzeum a budovu pro společenské akce.

 

Ekologická architektura podle Martina Rajniše

 

Za návrhem projektu Viladomy Pleš stojí prestižní architektonické studio Huť Martina Rajniše, které se řadí mezi nejuznávanější české autority v oboru. Martin Rajniš, zakladatel a duše studia, je známý svým inovativním přístupem k architektuře a dokonale zvládnutým uměním integrovat moderní a funkční design do přírodního prostředí.

 

Jeho realizace jsou nezřídka označovány jako ekologická architektura, a to především díky fokusu na udržitelnost a spojení s přírodou. Tento přístup je pak jasně patrný i v projektu Viladomy Pleš.

 

Zamilujte si neobjevenou přírodní lokalitu

 

Pleš, malebná vesnice v srdci CHKO Český les, je dokonalým venkovským přístavem klidu pro ty, kteří chtějí uniknout městskému shonu a navrátit se k životu v harmonii s přírodou. Tato oblast byla dříve známa jako klimatické lázně, a to díky místnímu mimořádně čistému a svěžímu vzduchu, který dodnes přitahuje lidi hledající zdravé prostředí pro regeneraci a odpočinek.

 

Okolí Pleše také proslulo jako ‚oblast temné oblohy‘, což potvrzuje i výzkum Českého hydrometeorologického ústavu. Měření, která proběhla na nedaleké Přimdě, ukázala, že Pleš má díky zanedbatelnému světelnému smogu jedny z nejlepších podmínek pro noční pozorování hvězd ve střední Evropě. Okolní rozlehlé lesy jsou skvělou scénou pro outdoorové aktivity od houbaření přes pěší turistiku, cykloturistiku až po běžkování. V neposlední řadě stojí za zmínku bohatá historie Českého lesa plná příběhů o zaniklých obcích, statečných Chodech a zručných sklářích.

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené