Plánujete romantickou večeři na den svatého Valentýna? Tak se zbytečně nezavírejte v kuchyni a raději se vyrazte oddat degustačním valentýnským menu v romantickém prostředí restaurací v centru Prahy.
Kde: Monastiq, Mandarin Oriental, Prague
Co: Tříchodová večeře
Cena: 2050 Kč za osobu
Veegan/vegetarian variace: Ano
Restaurace Monastiq v Mandarin Oriental, Prague zve hosty na speciální valentýnskou večeři o třech chodech. Tento jedinečný gastronomický zážitek začíná sklenkou šampaňského na uvítanou, po kterém následuje předkrm – pěna z červené řepy, doplněná marinovanou řepou, pistáciemi, kozím sýrem a estragonem. Jako hlavní chod se podávají kachní prsa s gratinovanými bramborami Dauphinoise, šalvějí, ostružinami, slaninou a čekankovým salátem. Na závěr si vychutnáte delikátní makronku s příchutí šampaňského, jahod, krému z bílé čokolády, růží a citronového sorbetu. Na výběr je i vegetariánská varianta menu.
Kde: Deer
Co: Tříchodová večeře
Cena: 1105 – 1225 Kč za osobu
Vegan/vegetarian variace: Ne
Restaurace Deer bude servírovat valentýnské menu až do 16. 2., tak si na něj klidně zajděte ještě o víkendu. Vše začíná amuse bouche, pak následuje makrela, panna cotta ze zakysané smetany a kopru, pyré a prach z červené řepy, lososového kaviáru a bylinkového oleje. Hlavní chod lze zvolit ze dvou variant. Na výběr je mořský ďas s panchettou, pyré ze zauzeného květáku s libečkem, liškovým krémem a limetkovou pěnou nebo telecí filet mignon v bylinkové krustě s bramborovým pyré s lanýži, který dále doplňuje restovaný řapíkatý celer s jarní cibulkou, demi-glace a černým lanýžem. Dezert je opět ve dvojím provedení – pomerančový sorbet s Cointreau a kandovanou pomerančovou kůrou nebo Jahodovo-jogurtový dortík se sněhovými pusinkami se sušenými květy, Chantilly krémem, jahodovým consommé a mini makronkou.
Kde: Terasa u Prince
Co: Tříchodová večeře
Cena: 1205 – 1255 Kč za osobu
Vegan/vegetarian variace: Ne
Valentýnské menu na Terase U Prince je symfonií chutí, které začínají předkrmem lehce zauzeného kachního prsa label rouge s gelem z červené řepy, restovanými piniemi a polníčkem s malinovým dresinkem. Hlavní chod je rovnou ve dvou variantách – filet z mořského vlka s šafránovým rizotem, petrželovým pestem a pečeným citronem nebo steak z dančího hřbetu s uzeným bramborovým pyré, marinovanými houbami a brusinkovou omáčkou se skořicí. Závěr patří sladké tečce v podobě malinové lásky s ruby čokoládou, pistáciovou ganache a čerstvými malinami. I tady se můžete oddat slastným chutím až do 16. února.