H

Hotel Fairmont Golden Prague nabídne šest restaurací a barů v čele se Zlatou Prahou

Pětihvězdičkový luxusní hotel Fairmont Golden Prague, který své brány otevře na jaře, je místem, kde se setkává jedinečný design, umění a kulinářská dokonalost. Hoteloví hosté, ale i Pražané a návštěvníci Prahy, těžko najdou v metropoli obdobu šesti znamenitých restaurací a barů pod jednou střechou.

 

Od moderní restaurace s českým pivem a terasou přes asijské speciality až po zážitkovou gastronomii v ikonickém prostoru s dechberoucím výhledem. „Chceme znovu propojit hotel s Prahou. Neotevíráme hotelové restaurace, ale nové, výjimečné podniky ve městě, které jsou otevřené všem. Ve Fairmont Golden Prague vznikne šest restaurací a barů, které přinesou jednu z nejrozmanitějších gastronomických nabídek v metropoli. Hosté mohou začít den snídaní v Kafka Brasserie, vychutnat si oběd z grilu a tankové pivo na terase moderní restaurace Greenhouse, povečeřet v ikonické fine dining restauraci Zlatá Praha s magickým výhledem na Staré Město a zakončit den v baru Golden Eye, kde se koktejly stávají skutečnými uměleckými díly,“ říká Gerhard Struger, generální ředitel Fairmont Golden Prague. Gastronomická nabídka hotelu je jedinečná pestrostí výběru a kvalitou, na kterou dohlíží kulinářský ředitel Kevin Fleming. Její korunou je vysoko nad pražským panoramatem položená střešní restaurace Zlatá Praha. Interiér září všemi odstíny zlata stejně jako podzimní Praha. Lustry Huga Demartiniho symbolizují slunce, jehož paprsky se dotýkají šedo-zlatých stěn, a podlaha z ořechového dřeva připomíná podzimní spadané listí.

 

Luxusní prostředí s dechberoucím výhledem na Prahu rámuje oslavu toho nejlepšího z českého regionu a jeho okolí. „Budeme vycházet z regionálních chutí a používat lokální suroviny. A tím nemyslím jen Českou republiku v jejích současných hranicích, ale spíše jde o historický kontext, o oblast bývalé habsburské monarchie. Použijeme techniky, které jsem se naučil v zahraničí, ale i ty, které jsou tradiční tady. Půjde tedy o propojení těchto dvou přístupů. Věřím, že se nám podaří vybudovat restauraci s jedinečným rukopisem,” vysvětluje šéfkuchař Maroš Jambor. Ve Zlaté Praze zúročí své zkušenosti z michelinských podniků v Londýně a New Yorku. Exkluzivní à la carte, degustační či sezonní menu vyzdvihují autentické chutě a zároveň je s využitím inovativních technologií povyšují na rafinovaný gastronomický zážitek. Vyvážené a vzrušující objevování chutí podtrhuje rozsáhlý vinný lístek s vybranými druhy vín z České republiky a sousedních regionů. Neformální, přesto stylová restaurace Greenhouse v přízemí hotelu potěší ty, kteří hledají tradici českého piva s kvalitní kuchyní na vysoké úrovni. Spojí uvolněnou, neformální atmosféru s důrazem na výbornou gastronomii s použitím čerstvých a sezónních surovin. Nejlepší česká a mezinárodní piva, kvalitní vína a jídla připravovaná na grilu Josper nebo opékaná na rotujícím rožni Rottiserie v otevřené kuchyni si lidé vychutnají uvnitř i venku – v útulném a stylovém moderním interiéru s efektním měděným barem nebo na velké terase s výhledem na Pražský hrad, obklopeni svěží zelení a historickou architekturou. Talentovaný a zkušený šéfkuchař Alexandr Vraný se řídí pravidlem, že kvalitní příprava a pevný řád je základem úspěchu. Menu s širokým výběrem uspokojí každé chutě – od grilovaného prémiového masa přes české klasiky až po veganská jídla s důrazem na lokální ingredience. V přípravě je i speciální polední menu. Greenhouse je místem s příjemnou atmosférou pro pracovní schůzku i posezení s přáteli. Gastro pub je navíc přímo propojen se sousední Kafka Brasserie, kam lidé budou moci přijít na pestrou snídani či později na vynikající brunch. Elegantní interiér odkazuje k dílu umělce Čestmíra Kafky a českému modernismu. Restaurované dřevěné kazetové stropy a vitráže Josefa Jíry evokují ráz staré Prahy, zároveň se doplňují se současnými uměleckými instalacemi. Tento stylový podnik pečlivě vedený zástupcem šéfkuchaře Pavlem Brožem nabízí kulinářskou nabídku zaměřenou na lokální a sezónní suroviny, které tvoří základ autentických českých i mezinárodních pokrmů.

 

Bar Golden Eye osloví každého, kdo vyhledává rafinovaně míchané koktejly a odvážné asijské chutě. Pulzující lounge v nejvyšším patře zaujme výhledem na pražské panorama i intimně luxusní atmosférou inspirovanou elegancí sedmdesátých let. Mosazné a zlaté akcenty, tmavé odstíny dřeva a kobaltová skla s malbou vytvářejí dokonalé pozadí pro nezapomenutelný kulinářský zážitek. Menu se inspiruje asijským street food a nabízí fusion zážitek, který kombinuje tradiční asijské chutě s moderním přístupem. Na zakázku vyrobený gril robata dodává pokrmům bohatou kouřovou chuť. V koktejlovém lístku inspirovaném Dálným východem se mísí exotické ingredience s českými a východoevropskými prvky. V baru Golden Eye se koktejly stávají uměleckými díly. Na profesionální servis nápojů podávaných ve skle nejvyšší kvality dohlíží manažer baru Jiří Vošahlík, mistr svého oboru s dlouholetými zkušenostmi z uznávaných pražských koktejlových barů. Restaurace Tilia Garden je zasazená do klidné oázy Fairmont Spa & Wellness, která nabízí únik z ruchu velkoměsta inspirovaný přírodou. I restaurace je pojmenována po lípě, českém národním stromě. Zdravá a vyvážená jídla v menu podporují regeneraci a dodávají energii nejen těm, které sem přivede wellness den nebo ojedinělý bazén propojený s venkovní částí. Tilia Garden je ideálním místem pro každého, kdo upřednostňuje lehkou snídani nebo oběd.

 

Bar Coocoo’s Nest v hotelovém lobby se stane stylovým místem pro ranní setkání, odpolední relaxaci nebo večerní koktejl. Každá návštěva připraví hostům nový zážitek díky pravidelné obměně uměleckých děl, která z místa zároveň činí galerii. Zaplněna bude současnými pracemi, vytvořenými speciálně pro tento prostor, i uměním ze 70. let, kdy režisérský velikán Miloš Forman natočil oscarový Přelet nad kukaččím hnízdem. Název baru skládá poctu právě tomuto filmu.

 

„Už v rámci návrhu úprav hotelu jsme se zaměřili na zpřístupnění restaurací a barů široké veřejnosti – hned dvě z nich budou mít přímý vstup z Pařížské ulice a nové lávky vedoucí z Dvořákova nábřeží. Lidé budou moci do restaurací volně vcházet, aniž by při příchodu měli pocit, že do hotelu nepatří. Je to pro nás další z momentů propojování hotelu a města,” dodává hlavní architekt citlivé přestavby ikonické budovy Marek Tichý.

 

Samozřejmostí je pro Fairmont Golden Prague ohled na udržitelnost. To se pojí s gastronomickou odpovědností. Udržitelný výběr ingrediencí zajišťuje kalkulačka uhlíkové stopy, lokální ekonomiku podporuje spolupráce s místními farmáři a dodavateli.

CategoriesNezařazené