B

Babiččina zahrada rozkvétá: Nové menu servíruje léto na talíři

Když se řekne „Babiččina zahrada“, většina znalců české gastronomie si vybaví ikonické místo na okraji Prahy, kde vládne harmonie chutí, vůní a přírody. Letní sezóna tu každoročně přináší nový impuls – a nejinak je tomu letos. Otevřená zahrada v Průhonicích je opět v plném květu a spolu s ní přichází i nové sezónní menu, které propojuje čerstvé suroviny s lehkostí a nápaditostí moderní kuchyně.

 

„Léto je pro nás o svěžesti, radosti a návratu k jednoduchosti. V menu tak najdete sezónní zeleninu, bylinky i ryby v kombinacích, které potěší tělo i duši,“ říká majitel restaurace Yurij Kolesnik. Na své si přijdou milovníci tradiční kuchyně i ti, kteří rádi objevují nové chutě. Za pozornost stojí například carpaccio z kapra s libečkovou majonézou, citronovou omáčkou a sušenými rajčaty – překvapivě delikátní předkrm, který otevírá dveře do světa chutí Babiččiny zahrady. Nechybí ani tatarský biftek mletý přímo u stolu nebo rolky z pečených paprik plněné kozím sýrem s rajčatovo-paprikovou omáčkou.

 

Mezi hlavními jídly zaujme ryba dne s citronovou omáčkou, ale i konfitované kachní stehno nebo „falešná“ svíčková s jemným smetanovým přelivem, která vzdává hold české klasice. Letní lehkost pak reprezentuje například květáková koruna s tarhoňou, bazalkou a piniovými oříšky. Zakončení? Dezerty, které chutnají jako prázdniny u babičky – dukátové buchtičky s rumovým sirupem, ovocné tvarohové knedlíky nebo nadýchaný čokoládový řez s malinovým pyré.

 

Kouzlo Babiččiny zahrady však netkví jen v kuchyni. Je to místo, kde se snoubí poctivá gastronomie s jedinečnou atmosférou rozkvetlé zahrady, která vytváří ideální kulisu pro romantickou večeři, rodinný oběd i výjimečné příležitosti.
Léto v Babiččině zahradě není jen o jídle. Je to zážitek, na který se nezapomíná.

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené