Pražská restaurace BRICK’S – Hergetova cihelna s unikátním výhledem na Karlův most přináší zbrusu nové menu, které nadchne každého gurmána – ať už preferujete lokální kuchyni, nebo se chcete vydat o trochu dál za specialitami, jako je Surf & Turf nebo čerstvý seafood. Na co obsáhlé menu láká?
Předkrmy & Raw Stage
Co zaujme mezi předkrmy? Vaše chuťové buňky spolehlivě nastartuje tatarák z hovězí svíčkové s lanýži, dýňové ravioly s máslovou šalvějí, tygří krevety na citrónovém másle, nebo marinovaná červená řepa s kozím sýrem. Nabídku appetizerů pak doplňuje hravá Raw Stage, jejíž selekce zahrnuje ústřice dle denní nabídky, kaviár „Calvisius“, ceviche z tuňáka a mušlí sv. Jakuba a bluefin tuňákové carpaccio s yuzu a edamame. Také milovníci polévek si tu přijdou na své díky poctivému vývaru.
Chcete si dát jen něco lehčího, třeba během Summer Parties, které se tady za doprovodu DJe odehrávají každou středu a čtvrtek od 17 hodin? Brick’s nabízí hned čtyři druhy salátu, ať už se jedná o burratu s variací rajčat nebo o delikátní a hlavně autentický řecký salát.
Pasta i Pinsa!
Restaurace posazená hned u harmonického břehu řeky Vltavy přesvědčí náročné gurmány také skvělou selekcí pasty a risotta – nechybí populární carbonara, dále casareche s krevetami, guanciale, burratou a pistáciemi, nebo třeba sépiové risotto s grilovanými kalamáry. Vegetariáni si užijí dýňové ravioly s máslovou šalvějí nebo risotto s chřestem, hřiby a bílým vínem. Pinsa láká třeba na variaci mortadella e burrata.
Ryby doplňuje „Steak of the Day“
Proč si u pozorování třpytu vln na terase nedat rovnou nějakou rybu? Brick’s nabízí grilovaného bluefin tuňáka s grilovanou zeleninou, mořský jazyk v bylinkovém másle, nebo fresh rybu dle denní nabídky aneb „Catch of the Day“. Kdo sem vyrazí vyloženě na maso, nebude zklamaný – nabídka totiž zní Filet Mignon Black Angus ARG, Rib Eye USDA, a nebo se jednoduše nechte ohromit steakem dne.
Jaké jsou speciality Hergetovy cihelny?
Brick’s – Hergetova cihelna samozřejmě sází i na vlastní speciality. První z nich je Brick’s Combo – Humr & Black Angus burger s lanýžovou majonézou, hranolkami a malým míchaným salátem. Druhou variací, kterou tady zkrátka chcete ochutnat, je Brick’s Surf & Turf – Humr, filet mignon, česnekové máslo, hranolky a opět malý míchaný salát.
Mezinárodní kuchyni pak přináší telecí hanger steak, koňakový demi-glaze a rozmarýnové grenaille brambory, dále si můžete dát pečené kuřecí supreme, batátové pyré a šalvějovou omáčku, a nebo Fish & Chips z černé tresky s domácí tatarskou omáčkou a hráškovým pyré.
Nejen cizinci si pak zamilují českou kuchyni, kterou zde reprezentuje svíčková na smetaně z hovězího válečku s karlovarskými knedlíky, kachna s červeným zelím a lokšemi, a vepřový řízek z krkovičky s bramborovým salátem s dijonskou hořčicí.
Sladká tečka a čas na koktejl
Nechte si aspoň trochu místa na dezert. Čekají vás totiž jahodové knedlíky s domácím pribiňákem, dukátové buchtičky s vanilkovým krémem s Ron Zacapa 23y.o., velký větrník, tartaletka s mascarpone a borůvkami, nebo vanilková zmrzlina či lehký sorbet. Vyrazíte-li do Brick’s – Hergetovy cihelny ve středu nebo ve čtvrtek od 17 hodin, čekají vás v rámci Summer Parties také výhodné drinky 2+1 zdarma. Více o unikátním konceptu restaurace a rezervační systém najdete zde.