Z

ZEM a Deer Restaurant spojují síly: říjnová edice Four Hands Dinner oslaví kouzlo zvěřiny

Ve středu 22. října se restaurace ZEM ve stylovém prostředí hotelu Andaz Prague stane dějištěm druhé letošní edice exkluzivního pop-upu Four Hands Dinner. Po jarním úspěchu spolupráce s chefem Ondřejem Molinou se tentokrát šéfkuchař Libor Kristofčák spojí s Lubomírem Dolejšem z Deer Restaurant, aby společně vytvořili pětichodové menu inspirované zvěřinou a podzimní přírodou.

 

Menu zahájí carpaccio z opečené jelení panenky s macerovanou dýní Hokkaido s vanilkou, rybízovým gelem a nakládanými liškami. Následovat budou chody oslavující podzimní sezónu – pečená kostka kančího stehna na šípkové omáčce s tyrolským knedlíkem, topinamburovým pyré a chipsy z pancetty, a dále jelení medailon v bylinkové krustě s celerovo-jablečným pyré a omáčkou Bordelaise s ostružinami.

 

Vrchol večera obstará výrazná, avšak elegantní kombinace jelení panenky a Wagyu, doplněná o bramborový diamant, kaštanovou espumu a černý lanýž. Sladkou tečkou bude poeticky nazvaný dezert Lesní mýtina, tvořený pěnou z lesních plodů, čokoládovými parohy, jedlou zeminou a rakytníkovým gelem.

 

„Na spolupráci s Lubošem se obzvlášť těším, protože tentokrát ale půjde o něco výjimečného. Pojí nejen společná minulost v kuchyni, ale i dlouholeté přátelství. Navíc je pro mě osobně velkým mentorem,“ říká Libor Kristofčák, šéfkuchař restaurace ZEM. Počet míst je omezen, rezervace předem nutná na čísle +420 227 344 900.

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené