M

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

 

Z každé kuchyně a kultury si bere to, co ho oslovilo a spojuje je dohromady překvapivými způsoby. Každý ze šesti chodů vypráví jeden příběh, a během večera tak hosté ochutnají šest Galových zážitků a vzpomínek. Menu je pevné, měnit se bude šestkrát do roka podle dostupnosti čerstvých sezónních surovin.

 

K dobrému jídlu patří dobré víno

 

K menu si hosté mohou vybrat vinné párování buď klasické, nebo konceptuální verzi s víny oblastí Levanty. Všechna vína vybírá slavná sommelierka Jacqueline Lorenz, pro kterou Michelin také není cizí. Je jedinou sommelierkou, která byla v průvodci jmenována svým jménem. Tak silný dojem dokáže její výběr zanechat.

 

Hosté si jídlo vychutnají v intimním a útulném prostoru restaurace, kde se jim bude personál plně věnovat, a provede je večerem a příběhem každého chodu. „Nechci, aby byl Parzival vnímaný jako luxusní ve smyslu toho, že hosté budou očekávat vzácné ingredience. Nemá to být přehnaně okázalý fine dining, který se chlubí lanýži a humry. Myslím, že tahle doba fine diningu už je naštěstí pryč. Parzival je moje osobní výpověď a jeho hodnota je v zážitku. Věřím, že gastronomicky pestrá Praha místo přijme s otevřenými chuťovými pohárky,” vysvětluje, co je a není Parzival jeho šéfkuchař Gal ben Moshe.

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené