Jarní menu restaurace La Veranda sází na mladá masa, jako je telecí či jehněčí, i na svěží bylinky v podobě divokého česneku, šťovíku a kerblíku.

Z předkrmů zaujme telecí tatarák s uzeným žloutkem, krém z divokého česneku s vejcem a brioškou i mladé brambory na oříškovém másle s pyré ze zeleného hrášku. Nejzajímavější specialitou je pak telecí brzlík s morkem, který na talíři doprovodí květákové pyré připravené z karamelizovaného květáku a květákový kuskus.

Jako hlavní chod si lze vybrat rolované jehněčí maso servírované s pyré z divokého česneku a špenátu, jarní cibulkou a česnekovým konfitem či kukuřičné kuřátko s kerblíkem a smržovou omáčkou, avšak největším favoritem bude bezesporu telecí svíčková s bernskou omáčkou podávaná s knedlíčkem wonton plněným telecím konfitem.

Sladkou tečku pak může představovat vanilková panna cotta s rebarborovým želé a zázvorovou zmrzlinou nebo mango s kokosovým crème fraîche a limetkovým meringue.

La Veranda

CategoriesNezařazené