Rádi byste v Praze zašli na lahodný oběd, dezert nebo skleničku dobrého vína a nevíte kam? Máme pro vás hned tři možnosti.
Autentista
Zakladatelé festivalu Praha pije víno začátkem října otevřeli vinný bar Autentista v prostorách někdejší literární kavárny. V něm tečou proudem především přírodní vína, ale také šampaňské značek Charles Dufour, Champagne Fleury, Ulysse Collin a dalších. K nim se v baru servírují „fermented bowls“, tedy pokrmy připravené z lokálních kvašených neboli fermentovaných surovin.
Ollies
Ke 20 letům působení na našem trhu si moravský řetězec cukráren Ollies, známý svými jedinečnými makronkami, nadělil první pražskou pobočku. Navíc spolumajitelka a šéfcukrářka Ollies Tereza Gondková začala s výrobou dalšího ryze francouzského dezertu – eklérek. Ty vyrábí ve třech variantách: pastu z lískových oříšků a mascarpone doplňují karamelizované oříšky, pistáciovou pastu malinové pyré a pochoutku s pastou z citrusů yuzu dekorují čerstvé maliny.
Café Re:public
Nová kavárna Café Re:public je od Petřínské rozhledny vzdálena jen dvě minutky chůze, a je tudíž ideálním místem k posezení pro každého, kdo chce rozhlednu prozkoumat tak trochu z jiného úhlu. Ryze industriální interiér zútulňuje zelená mechová stěna, svítidla české značky Bomma a známé židle TON z ohýbaného dřeva. Café Re:public hostům podává moderní odlehčenou českou kuchyni ve formě silného, kořením provoněného hovězího vývaru s masovým knedlíkem a domácími nudlemi, hovězí svíčkové s krémovou smetanovou omáčkou a nadýchaným žemlovým knedlíkem či vláčných bramborových noků s mákem a omáčkou z voňavých švestek.