Už 23. listopadu zavítají do pražské restaurace Triton berlínští šéfkuchaři podniku Facil, jenž se může pyšnit dvěma michelinskými hvězdami.
Spolu s Jaochimem Gernerem a Michaelem Kempfem bude vařit i šéfkuchař Tritonu, Tomáš Horák. Tři špičkoví šéfkuchaři tak připraví celkem sedm pokrmů, čtyři pod značkou Facil týmu a tři z dílny Tritonu.
Berlínští šéfkuchaři hostům připraví několik signature pokrmů svého podniku, například rafinovanou prezentaci švábského vepřového bůčku doplněného prémiovým kaviárem, ústřicí Gillardeau a zeleným kardamomem. Další překvapení nabídne špičková chuť špičkového lososa v kombinaci s čočkou a mořskou řasou či fantastické holubí prso v překvapivém chuťovém souznění s grapefruitem a tamarillem.
Tomáš Horák se svým týmem bude servírovat svěží předkrm s okurkou, gin tonic kefírem a avokádem i svou legendární prezentaci srnčího hřbetu fermentovaného v koji rýži, který na talíři doplní lanýžový gel, brusinky a špekový prach.
Celé menu doprovodí pečlivě vybraná vína a samozřejmě i šampaňské.