T

Tak chutnají vzpomínky

Bez pořádného hodování by se neměl obejít žádný pobyt v zahraničí. v jakém hotelu se ale ubytovat, abyste se najedli co nejlépe? máme pro vás hned sedm gurmánských tipů z celého světa, na které jen tak nezapomenete.

Královská péče

Honosné nizozemské sídlo, hotel Parc Broekhuizen, svým hostům skýtá královský zážitek z pobytu nejen díky samotnému prostředí a atmosféře, ale také díky restauraci Voltaire. V ní působí dva zkušení kuchaři, Robert Poel a Thomas Diepersloot, kteří vaří z ingrediencí vypěstovaných v zahradách hotelu anebo zakoupených od místních farmářů. Pokud sem zavítáte, možná že ochutnáte kraba se svěží okurkou a palčivým chilli, křehké jehněčí s černým kořenem a lískovými oříšky či langustýnky na kari s dýní a kedlubnou.

www.parcbroekhuizen.nl

Dynamická kuchyně

Secesní fasáda moskevského hotelu StandArt vcelku zajímavě kontrastuje s tím, co se děje v jeho útrobách. Kromě retro futuristického designu všech 105 pokojů zde milovníci současných trendů najdou restauraci Yura. Ta se vyznačuje servírováním moderních pokrmů, silně inspirovaných skandinávskou filozofií vaření, tedy „ze zahrádky rovnou na stůl“. Králem této restaurace je totiž estonský šéfkuchař Andrey Korobyak, jenž své menu v závislosti na úrodě klidně změní i několikrát za měsíc.

www.standarthotel.com

Nejen sushi

Šéfkuchař Nobu Matsuhisa v Tokiu strávil mnoho let studiem japonské kuchyně, kterou pojal zcela inovátorským způsobem a propojuje ji s kuchyní peruánskou. Jeho podařené chuťové experimenty můžete ochutnat třeba v restauraci jednoho z jeho londýnských hotelů, Nobu Shoreditch. Restaurace pojme až 240 hostů a disponuje nejen sushi pultem, ale také barem a salonkem. Kde jinde byste si chtěli vychutnat jedinečnou miso polévku s treskou tmavou nebo hovězí svíčkovou s yuzu a lanýži?

www.nobuhotels.com

Dominanta z cínu

The Whitby Hotel se tyčí uprostřed Manhattanu, obklopen galeriemi, muzei a luxusními obchody. V něm si labužníci vychutnají vybraná jídla, zamíří-li do The Whitby Bar & Restaurant, kde kuchyni vládne šéfkuchař Anthony Paris. Zaskočit do podniku s impozantním, přes devět metrů dlouhým barem z cínové slitiny můžete na ranní kávu, pořádný koktejl i na čaj servírovaný pěkně po britsku, o páté.

www.firmdalehotels.com

Ráj čokolády

Na karibském ostrově Svatá Lucie v nadmořské výšce 300 metrů nenajdete jen kakaovníkové plantáže, ale také Boucan by Hotel Chocolat, kde se lze ubytovat v jedné ze čtrnácti soukromých luxusních chatek. Součástí hotelu je i „čokoládová“ restaurace, jejíž směr udává šéfkuchař Germaine Mathurin. Ten využívá kakao snad ve všech pokrmech, a snad vás tedy nepřekvapí, že zde kakaem ochucují ryby, mořské plody i saláty, ke kterým budete popíjet kakaové Bellini.

www.hotelchocolat.com

Tradice inovace

Restaurace Moxi hotelu Matilda, jenž stojí v centru mexického města San Miguel de Allende, své hosty těší poctivou mexickou kuchyní v moderním pojetí, již má „na svědomí“ šéfkuchař Pancho Ibanez. Díky jeho umu si restaurace vysloužila pozornost nejen zahraničních turistů, ale i samotných Mexičanů, kteří sem míří na výjimečné dobroty, jaké by jinde na světě neokusili, třeba na slepici dušenou v tradiční omáčce mole s bůčkem a divokou rýží nebo pečené vepřové koleno s černými fazolemi a guacamole.

www.hotelmatilda.com

Bio z Francie

Julien Bontus, šéfkuchař restaurace 7éme Elément provensálského hotelu Domaine des Andéols, vaří převážně z darů místní biodynamické farmy Grange-Basse, obklopené levandulovými poli, vinicemi a borovicovými lesy. Komu by to ovšem stále nebylo dost „přírodní“, může se najíst v restauraci Le Platane, zasazené přímo do koruny košatého stromu. Na jídelních lístcích najdete nejen lahodnou perličku nebo pečené jehněčí, ale také nabídku čerstvě ulovených ryb.

www.andeols.com

CategoriesDesign