N

Nejluxusnější restaurace v Praze? Rozhodně ty v hotelu Four Seasons

Hledáte-li perfektní a exkluzivní podnik k oslavě narozenin, výročí či pracovního úspěchu, pak jsou tyto restaurace tou pravou volbou pro vás! A to nejen díky skvostnému jídlu, ale také celkovému zážitku, se kterým budete z Four Seasons odcházet.

Přesuňte se na tradiční náměstí starých italských městeček vonících směsicí středomořských stromů, citrusů, rajčat a bylinek z přilehlých zahrad. V restauraci Piazetta vás čeká vřelá atmosféra, italská kuchyně s food truckem i tradiční zmrzlinový stánek, který je k dispozici po celé odpoledne – to vše pod taktovkou toho nejpovolanějšího kuchaře, Mattea Crubellati, který je autorem autentického Piazzetta menu. A na co dalšího v něm byste se měli zaměřit?

V předkrmech nechybí rajčatové gazpacho, středomořský salát nebo ten s kozím sýrem a červenou řepou a naším oblíbeným je i cherry mozzarella, kterou skvěle doplňuje avokádo i marinované rajče. Co by to bylo za italskou restauraci, kdyby v ní chyběla pizza! S originální pražskou šunkou a houbami si ji objednáte pouze zde! Doporučujeme ochutnat také tu s mortadelou, sýrem striacciatella a pistáciemi.

Grilované i středomořské speciality

Pokud milujete ryby a mořské plody, pak vám v menu nesmí uniknout Pot of mussels, kde jsou mušle vhodně doplněny koriandrem, česnekem, citronovou trávou a chilli. S rybí cataplanou však také nešlápnete vedle. Preferujete-li grilované maso, pak máte na výběr jak z lososu, mořského vlka, krevet, kuřete a la diavola, hovězího flank steaku nebo marinovaných žeber a chobotnice s chorizem. Spokojené budou nejen vaše chuťové pohárky!

Japonská fusion kuchyně

Buďte jedni z těch mála vyvolených, kteří si letos budou moci vychutnat unikátnost střešní pop-up restaurace. MIRU nabízí japonskou fusion kuchyni i neopakovatelný výhled na Pražský hrad. Soukromou atmosféru zaručuje totiž kapacita pro pouhých 20 míst a otevřeno je pouze od čtvrtka do soboty.

Jedinečnému menu vévodí pokrm Sakizuke, který se skládá z ústřic, hřebenatek a hovězího. Zbožňujete-li chobotnice, pak musíte ochutnat i sezónní předkrm Hiyashi Bachi, kde je dokonale doplňuje salát z mořské řasy. V nabídce najdete také klasické krevetové knedlíčky v čistém vývaru nebo tatarák z tuňáka a lososa či studené chawanmushi s avokádem a sicilskými krevetami. My se naprosto zamilovali do chodu Shiizakana, který tvoří pečená kachna, steak z lilku a miso, výhonky zázvoru a vše je dolazeno teriyaki omáčkou a balsamicem.

Troufáme si tvrdit, že ať ochutnáte cokoliv, budete nadšení. A to možná hned po příchodu do restaurace, kdy vás uvítá profesionální a milá obsluha a dechberoucí prostředí.

CategoriesAgenda