P

Pratelný oblek nebo luxusní plavky? Blažek přichází s novou kolekcí

Řecké podnebí, mořská sůl i svěžest tropického ovoce se jako vzpomínka na letní cestování přenáší do rukopisu značky Blažek.

Kolekce Blažek jaro/léto 2020 je od prvních črtů šéfdesignérky Jany Veselé Kuťkové inspirována jižanskou krajinou Řecka. Intenzivním sluncem, které dává barvám nezaměnitelnou podobu měnící se v průběhu dne, atmosférou tradičních trhů i všudypřítomnou historickou architekturou, kdy vás na každém kroku doprovází ikonicky bělavé pozůstatky starověkého Řecka – ruiny chrámů a paláců vystavěných ze světlého vápence, charakteristického i pro řecké útesy. Paleta odstínů se točí kolem plných a sytých barev, ovšem nikoli v zářivých odstínech. Do motivů zasahují zejména citrusy, jejich detaily a různé další mikrostruktury. 

 

Essential ve znamení udržitelnosti

Novinkou kolekce jaro/léto 2020 je řada Essential, kterou tvoří vybrané kousky z outfitů s nadčasovou hodnotou, a to jak střihem a materiálem, tak i barevností. Blažek se tak přizpůsobuje současným trendům a představuje zákazníkovi snadno kombinovatelný a udržitelný capsulový šatník.

Když černá hraje prim: kolekce Ceremony

Aby smoking smokingem byl, stejně tak musí černá být černou. Proto Blažek spolupracuje s jedním z nejlepších výrobců oblekových látek na světě Loro Piana, který pro letošní rok přichází s luxusním materiálem ze své kolekce Black&Black, vyznačujícím se jedinečně sytou černou barvou a vylepšeným leskem.

 

Formální kolekce s důrazem na funkčnost

Formální kolekce sezóny jaro/léto 2020 představuje hi-tech materiály, které se objevují zejména v kolekci plášťů. Spojení vlny a speciálních voděodolných membrán dává vzniknout zcela nové generaci funkčního a zároveň formálního oblečení, splňujícího nároky moderního muže v pohybu. Jeden z plášťů je klasičtějšího střihu, určený pro formální příležitosti, zatímco ten druhý s kapucí ve velbloudí barvě je vhodný spíše pro běžné denní nošení. Materiály plášťů pocházejí z dílny italského výrobce Loro Piana.

Obleky v této kolekci jsou vyrobeny převážně ze 100% vlny, často opatřené mechanickým strečem, který poskytuje výrazné pohodlí při každodenním nošení. Některé obleky jsou též směsí výhradně přírodních materiálů, jako je hedvábí a len. Barevnost obleků se nese v modrých tónech, a to jak sytých jednobarevných, tak i melange přízí, a přináší tak odstíny kobaltové, zámořské, sardinkové, mečounové či legionářskou modř.

V případě košil Blažek akcentuje současné eko trendy a společně s italským výrobcem košilovin Albini nabízí možnost dohledat si původ bavlny zakoupené košile. Do popředí se v případě košilovin dostává akvamarínová barva v kombinaci s antickou bílou, tedy barvy, jež ztělesňují svěžest řeckého klimatu a mořského vzduchu.

Inovativní Informal: pratelný oblek, plavky i 3D potisky

V kolekci Informal se více než kdy jindy propojují prvky formální a volnočasové módy. Jedním z těchto průsečíků je pratelný jersey oblek ze 100% vlny. Na vývoji revoluční technologie umožňující praní obleku v domácím prostředí pracovali technologové několik let a po značkách jako Zegna či Hugo Boss tak pratelný oblek představuje Blažek jako vůbec první česká značka. Oblek se pere ve speciálním vaku, který zabraňuje nežádoucím deformacím zejména vyztuženého saka i přílišnému pomačkaní. Po vyprání stačí sako lehce vyklepat, zavěsit na široké ramínko a nechat volně uschnout. Oblek se dá nosit bez žehlení, pro reprezentativnější vzhled lze kalhoty nažehlit na puky. Pratelný jersey oblek je skvěle kombinovatelný s trikem, košilí se stojáčkem, případně s košilí bez kravaty.

Naprostou novinkou kolekce jsou plavky s odvážnými potisky flóry a fauny na polyamidovém materiálu, který rychle schne a dobře odolává slunečnímu záření, čímž zamezuje blednutí vzoru. Dle aktuálního trendu plavky zdobí kratší nohavice, jsou podšité funkční síťkou a mají šňůrku na stažení. Plavky Blažek jsou domyšleny do posledního detailu: jejich součástí je vnitřní poutko na zavěšení a také uzavíratelná kapsička na drobné.

V kolekci Informal Blažek představuje také luxusní trika, jejichž doménou je, kromě autorských 3D potisků s detaily a mikrostrukturami citrusových plodů designérky Moniky Štaudové, také mercerovaná bavlna, využitá jak pro jednobarevná trika, tak i pro trika s žakárovým vzorem. Mercerovaná bavlna zajišťuje materiálu vytříbený vzhled, jemnost a současně i odolnost. Nejvyšší kvalitou se pyšní dvakrát mercerovaná bavlna s označením Filo di Scozia, kterou v kolekci Blažek jaro/léto 2020 zákazník najde nejen na trikách, ale také na spodním prádle. Četné zastoupení mají v kolekci také košile s krátkým rukávem a šortky z lehkých přírodních materiálů.

CategoriesAgenda