T

To nejlepší ze street food v novém ZONA Bistro

Nezávislé cestování, ochutnávání lokálních specialit, potkávání se s novými lidmi. Nově otevřená provozovna ZONA Bistro v gastro distriktu Dlouhé ulice na Praze 1 spojuje nejlepší street food z Itálie, Mexika nebo Francie a vyznává především jednoduchost, která jde ruku v ruce s kvalitou pečlivě zvolených surovin.

Chutě světa u nás doma

ZONA Bistro vzniklo z vášně objevovat chutě světa nejen v zahraničí. Nápad přenést obloženou italskou focacciu nebo fazolovou pomazánku na extra dlouhé bagetě do centra Prahy dostali zakladatelé díky svým objevným cestám a lásce k jídlu. Bistro otevřeli sice letos v březnu, ale kvůli protikoronavirovým nařízením se zase rychle zavřelo, aby mohlo své návštěvníky znovu přivítat na počátku léta.

Půlmetrová bageta i veganská focaccia

Nabídka bistra je pestrá. Ať už sem zajdete na snídani, rychlý oběd nebo zakousnout něco před návštěvou okolních barů, z nabídky si vždy vyberete jídlo pro každou příležitost. Vyhlášenou čerstvou focacciu z vláčného těsta, které by záviděli i Italové, si můžete dát s rostbífem, mortadelou, sýrem halloumi nebo ve veganské verzi s guacamole a pečeným lilkem. Je libo křupavou bagetu jako z pekařství na pařížském Montmatre? Ty ze ZONA Bistro jsou téměř půl metr dlouhé, pocházejí z pekárny Le Caveau a doplňují je např. houby portobello, pikantní kombinace jalapenos a salámu ventricina či pomazánka z červených fazolí s koriandrem. Neveganské variace jsou doplněny o zapečený čedar. Myslí se zde i na menší hosty se speciální bagetou pro děti Bambini. Pokud chcete něco menšího na zub nebo jen jako doplněk k aperitivu, zkuste klasické prkénko italských uzenin s pomazánkou z gorgonzoly a pistácií nebo oblíbené mexické nachos s fazolovým dipem. Vše můžete zapít českým pivem Kamenice, italským proseccem nebo silným espressem.

Papír a sklo pro zdravější planetu

Bistro se nachází v Gurmet Pasáži v Dlouhé 39 blízko Náměstí Republiky. Originální logo ZONA Bistro navrhl známý umělec Igor Dobrowolski, jehož zastupuje Maddox Gallery v Londýně. Čistý moderní interiér s neonovým andělem na zdi evokuje svobodu, s níž lidé cestují do cizích dálek. Důraz je kladen na vztah k přírodě, plasty zde nehledejte. Jídlo si odnesete v papíru a pivo vypijete ve skle, než abyste dostali kelímek. Podoba street food se změnila a posouvá se novým, sofistikovanějším směrem, šetrnějším i vůči naší planetě.  

 

www.zonabistro.cz

 

CategoriesNezařazené