J

Jak vybrat ty pravé náušnice nebo náhrdelník?

Zeptali jsme se těch nejpovolanějších – klenotníků z Bisaku.

Vybrat klenot pro svou drahou polovičku není někdy vůbec jednoduché. Můžete se rozhodnout pro “výběr na vlastní pěst” nebo si nechat poradit z řad zkušenějších. Každý klenotník by vám měl umět poradit, co by se právě k vaší partnerce hodilo nejlépe a z čeho zaručeně bude mít radost. Máme pro vás několik rad, které vám osvítí cestu za výběrem toho ideálního šperku.

Jaká žena, takový šperk 

Možná to zní trochu zvláštně, ale je to tak. Každá žena má svůj osobitý styl, podle kterého ladí nejen výběr oblečení, účesu a líčení, ale také volí doplňky. Myslíte si, že nedokážete její styl odhadnout? Nahledněte do jejího šatníku a prozkoumejte její šperkovnici, zde se ukrývá ono tajemství jejího vkusu.

Královna minimalismu 

Jednoduchost, praktičnost a elegance. I takto by se minimalismus dal definovat. V šatníku minimalistky nenaleznete příliš barevných a vzorovaných kousků. Vše spolu totiž musí dokonale ladit. Ani šperkovnice nebude přetékat lacinou bižuterií a nevkusnými šperky všeho druhu. Zaměřte svůj výběr na jednoduché šperky – náhrdelníky s jednoduchou linií nebo náušnice ve tvaru pecek.

Romantická dívka 

Jemná a něžná dívka přizpůsobí své křehké povaze také svůj styl. Ani u tohoto typu nečekejte extravagantní a výrazné druhy oděvů nebo šperků. K romantickému děvčeti se rozhodně hodí perly a taky drobné zdobení. Vybírejte tedy náhrdelníky s decentními přívěsky anebo náušnice s drobnými kamínky, ideálně z růžového zlata.

Dáma za každou cenu 

Dámy si potrpí na vkusnost a především kvalitu. Potřebují vypadat za každou cenu elegantně a honosně. Jejich vytříbený vkus jen tak něco neuspokojí, proto na výběru pro tuto ženu nešetřete. Radost jí prokáže jakákoliv forma diamantu a briliantu. Prostor můžete dát šperkům ze žlutého zlata nebo ušlechtilé platiny.

Pozor na materiály

Když už jsme u materiálů, doporučujeme zjistit, zda partnerka netrpí alergií na některý z hojně používaných šperkařských materiálů. Běžně se totiž šperky nevyrábí z čistých kovů, téměř vždy se jedná o slitinu více kovů. A právě na tyto příměsi může mít partnerka alergii. Pokud si nejste jisti, volte šperky z platiny. Ta je totiž přirozeně hypoalergenní.

Na tvaru obličeje záleží

Jestliže jste se rozhodli svojí ženě vybrat náušnice, určitě vás bude zajímat, že vybírat byste je měli podle tvaru jejího obličeje. Každému tvaru totiž lichotí jiná forma náušnic. Kulatému obličeji sednou náušnice visací a ve tvaru podlouhlých slziček. Opticky obličej prodlouží tak, že bude vypadat štíhleji. Čtvercový obličej skvěle doplní kulatý design – kruhy nebo opět visací náušnice, které mají na konci zajímavý element. Tyto typy náušnic dokáží zjemnit ostré rysy čtvercového obličeje. S oválným obličejem máte vyhráno, tomuto tvaru totiž sedí téměř každý styl náušnic. Obličej ve tvaru srdce poznáte podle toho, že se směrem od lícních kostí obličej výrazně zužuje. Tento tvar obličeje si vyžaduje visací náušnice, které prodlouží jeho linie a křivky.

CategoriesNezařazené