P

Petra Illnerová si splnila sen o vlastní škole a dotáhla ho do konce bez cizí pomoci

Nikdy není pozdě změnit kariéru, hlavní je udělat rozhodnutí, mít odvahu a chtít hodně a poctivě pracovat a dokážete to. 

Petra Illnerová chtěla, měla a stále má hodně nadšení a energie, nebojí se změn, a tak odešla z businessu personálního poradenství a založila a otevřela nejprve mateřskou školu zamřenou na Montessori pedagogiku. Po pěti letech ji rozšířila o základní školu a za dalších 5 let nejen, že otevřela k 1. stupni i 2. stupeň základní školy, ale investovala vlastní prostředky a koupila prostory pro školu, kde škola byla dříve v pronájmu a kde vše přestavěla a rozšířila.

 

A to vše bez pomoci státu či dotací z EU či  cizích peněz od investorů. Sama za sebe. A co je předpokladem? „Dřít, nebát se rozhodovat, umět řešit problémy, nacházet řešení, nebát se riskovat. Na druhé straně vědět, že dělám práci, která mě baví, která je smysluplná a má přínos nejen pro mě a mé potřeby, ale hlavně pro druhé, pro ostatní… to je pro mě hnací motor,“ říká Petra Illnerová.

Být nezávislá ji pomohlo

„Ano, ze začátku mi pomohlo, že jsem si vydělala peníze a byla ekonomicky nezávislá, mohla jsem a musela zpočátku tento druh podnikání ve školství velice finančně podpořit, ale stále věřím v poctivou práci a v lidské hodnoty,“ dodává.

Kde bere energii a motivaci?

„Když už nemohu, dochází mi baterky jdu do své školy MŠ Montessori Beroun a ZŠ V Zahradách na břehu Berounky mezi děti, do školky a  do školy a vidím ty jejich úsměvy, radost, vděčnost a motivaci pro učení, pro vzdělávání, pro vědění a vím,  že to jde a že děti školu mohou milovat a ona je zase bavit,“ uzavírá Petra Illnerová.

CategoriesNezařazené