K

Křivky a půvab aneb Vzniká první HIFEM centrum krásy u nás

Koncem letošního roku se na pražském Těšnově otevře klinika s nejširším přístrojovým vybavením pro neinvazivní estetickou medicínu u nás. Dochází ke spojení dvou zavedených center – Shape Your Body a Formositas, za kterými stojí dvě energické a podnikavé ženy Andrea Kostková a Ivana Pokorná.

Znají se už deset let. Každá měla svou kliniku, kde pomáhaly ženám být krásnějšími, a tedy i sebevědomějšími. Letos si řekly, že spojí síly, aby se zrodilo něco, co tady nemá obdobu. Ovšem na prvním místě zůstává vaše zdraví, krása je až výsledkem péče o něj. Jak říkají: „Krása a zdraví jedno jsou.“

O jakém těle se dá říct, že je krásné?

Ivana Pokorná: Zdravé tělo je krásné.

Andrea Kostková: A určitě i tělo, ve kterém se dotyčná nebo dotyčný cítí dobře.

Je tedy i nadváha někdy hezká? A zdravá?

Andrea Kostková: Krásná může být, pokud ji dokáže žena vynést. Je spousta krásných plnoštíhlých žen, které jsou ve svém těle spokojené. Ostatně podívejte se na barokní sochy. Co se týká zdravé nadváhy, to se nedá zobecnit, velmi záleží na místě ukládání tuku a celkovém zdravotním stavu.

Co pro vás znamená propojení Shape Your Body a Formositas? Jaké změny to bude znamenat, kde vás klienti najdou?

Ivana Pokorná: Shape Your Body si lehce každý přeloží, Formositas v překladu z latiny znamená půvab nebo krása. Naším propojením chceme ženám nabídnout co nejširší portfolio služeb s péčí od hlavy až k patě – nejen o tvář, krk, dekolt nebo ruce, ale i o tělo. Spojením nabídneme nejširší přístrojové vybavení – pokud jde o opravdu špičkovou technologii. V Česku dáme vzniknout prvnímu HIFEM centru, název je v angličtiny High Intesity Focused Electromagnetic – tedy technologie využívající vysokofrekvenční fokusované elektromagnetické pole, nový průlom v oblasti neinvazivních estetických technologií. HIFEM umí zařídit to, co doposud nebylo možné. Dokáže přivést k intenzivní činnosti i velké hluboko uložené svaly. Jedno ošetření znamená 20 tisíc kontrakcí; na břiše je to 20 tisíc sedů lehů! Dochází k rychlému nárůstu svalové hmoty a svalového výkonu při současné redukci podkožního i viscerálního (vnitřního) tuku. V tomto konkrétním případě mám na mysli přístroj EMSCULPT světové jedničky na trhu, firmy BTL.

Co znamená ono „velmi rychlé“?

Ivana Pokorná: Už po šesti ošetřeních vidíte obrovský rozdíl. Podobného výsledku můžete dosáhnout až po několika měsících tvrdého tréninku ve fitku.

Jak se po jednom takovém ošetření člověk cítí?

Andrea Kostková: Mezi série supramaximálních kontrakcí jsou vloženy sekvence pro uvolnění svalů, při kterých se odbourává kyselina mléčná, tedy to, kvůli čemu nás pak svaly po cvičení bolí.

Ivana Pokorná: Emsculpt je rychlá cesta k vymakaným svalům bez bolesti. Chodila k nám dáma 60+ na ošetření hýždí – prý si jednou šla lehce zaběhat s kamarádkou, která běhá maratony – a ona se rozhodla vyběhnout na Milešovku, nejvyšší horu Českého středohoří. A prý to vyběhla s ní, a ani nevěděla jak!

Takže „trénink“, nebo chcete-li raději zákrok u vás posílí i tu skutečnou fyzickou výkonnost?

Andrea Kostková: Naroste svalový výkon ošetřovaných partií, ale udýchat to už pak musíte sami. Emsculpt za vás neudělá všechno, ale zrychlí a usnadní cestu k cíli, pomůže vám překonat vaše hranice.

Ivana Pokorná: Pokud vám naroste svalová hmota a ubude tuk, změní se jejich vzájemný poměr ve prospěch svalů – v tu chvíli tělo celkově více spaluje, metabolismus se zrychluje. Sama jsem si zatím prošla pěti zákroky, které jsem zkombinovala s ošetřeními přístrojem Exilis Elite (takzvaná neinvazivní liposukce) a výsledek mě nakopl k tomu, že jsem sama začala zase pořádně cvičit, získala jsem znovu radost z pohybu, namotivovalo mě to, když jsem viděla, že se tělo zpevňuje. Žádný stroj za vás vše sám neodmaká, ale pokud už sami cvičíte, pomůže vám dostat se o úroveň výš, kam byste se třeba ve fitku dopracovávali jen velmi těžko. No a lenochům pomůže překonat ten bolestný, únavný a namáhavý začátek, který mnohdy od cvičení dokáže opakovaně odradit.

Pokud tedy dochází k propojení Shape Your Body a Formositas, kde vás najdeme? Na jaké adrese?

Andrea Kostková: Momentálně rekonstruujeme a budeme během dvou měsíců, tedy snad ještě před koncem roku, otevírat společný prostor v Praze na adrese Těšnov 1. Společně působíme i nyní, prozatím ve Formositas na Národní třídě.

Ivana Pokorná: Už se vidíme v novém a mám teď pro nás i naše klienty takové heslo: „Těšte se na Těšnov!“

Jaké služby jsou u vás v současnosti nejvyhledávanější?

Ivana Pokorná: Každý hledá něco jiného a naše portfolio služeb je hodně široké. Ale to, v čem jsme jiní než ostatní, je, že akcentujeme metody a technologie, které vedou k nastartování přirozených procesů v těle – ve svalech, v kůži, ve tkáních. Ať už se jedná o obličej, nebo jakoukoli jinou část těla. Neexistuje jedna nejlepší, univerzální metoda, nejlepších výsledků vždy dosáhnete jejich kombinací, vytvořením synergického efektu.

Andrea Kostková: Máme přístroje, které se specializují na odbourávání podkožního tuku, nejúčinnější technologie na léčbu celulitidy, aplikace pro zpevňování kůže, EMSCULPT a jeho „sestřičku“, přístroj EMSELLA, pro zpevňování svalů pánevního dna. Je certifikován i americkou FDA jako zařízení pro léčbu inkontinence. Pozitivní výsledky se dostaví již po několika ošetřeních, doporučujeme jich našim klientům minimálně 8, nabízíme balíček 6 ošetření + 2 zdarma.

Ivana Pokorná: Každý klient u nás absolvuje půlhodinovou až hodinovou konzultaci, kdy společně prodiskutujeme jeho očekávání a my vysvětlíme, kudy by mohla/měla vést cesta k vytčenému cíli, kde jsou její výhody a nevýhody, jaké znamená časové i finanční zatížení. Každý se pak může v klidu sám rozhodnout, kterou z navržených variant považuje pro sebe za optimální. Pro laika není snadné se orientovat v přehršli rozličných nabídek a „zaručených“ receptů.

Na obou vašich webových stránkách jsem našla zmínku o spolupráci s firmou BTL, která všechny ty přístroje vyrábí…

Ivana Pokorná: BTL je ve světě synonymum pro top kvalitu a skvělé technologické inovace v oblasti estetické medicíny. V současnosti jsou světovou jedničkou na trhu. HIFEM technologie jsou jejich vlajkovou lodí; jsem pyšná na to, že vznikají právě u nás.

Andrea Kostková: Bohužel sleduji, že se stále rychleji objevují čínské napodobeniny jejich přístrojů… Potenciální klient by měl být varován a měl by si uvědomit, v čem je rozdíl, že jakékoli podivně levné ošetření, nabízené třeba na Slevomatu, může být také nebezpečné pro jeho zdraví. A není vyloučené, že se mohou objevit i takové komplikace, jejichž řešení je opravdu na dlouho.

Ivana Pokorná: Nikdy bych nedovolila přiložit na svoje tělo okopírované přístroje z Číny! Zdraví máme jen jedno a experimentovat v oblasti estetické medicíny určitě nikomu nedoporučuji. „Mašinky“ od BTL miluji ze tří důvodů. Jejich přístroje jsou maximálně účinné, ale současně bezpečné. Jsou tak důkladně testované, že nemůžete mít větší jistotu. A ten třetí důvod je fajn hlavně pro nás provozovatele – nikdy se nepokazí!

Znáte poměr žen a mužů, kteří k vám chodí?

Ivana Pokorná: Na estetické procedury týkající se ošetření obličeje, krku a dekoltu chodí muži minimálně, je to jen malé procento. Společenský tlak na vzhled ženy vnímají v několikanásobně vyšší míře. Vždycky říkám: „Ukažte mi jednu ženu, která bude mít vrásky, málo vlasů, kulaté břicho – a bude zároveň sexy…“ Taková není. No a chlapi tohle všechno můžou! Nicméně od chvíle, kdy jsme se s Andreou spojily, procento mužů, kteří náš navštíví, výrazně narostlo a jsme tomu rády. Muži si EMSCULPT oblíbili – a i zde mají před ženami výhodu –, efekt ošetření je u nich mnohem výraznější než u žen, protože mají větší množství svalové hmoty a víc testosteronu.

Mimochodem – je letošek i pro vás jiný kvůli současné covidové situaci? Lidé musejí dodržovat sociální distance, posilovny jsou zavřené, nebo je jich činnost různě omezovaná. Vyhledávají víc vaše služby?

Ivana Pokorná: Naše služby jsou finančně nákladné, takže zavřené posilovny automaticky neznamenají nárůst klientů čekajících na EMSCULPT nebo jiné ošetření. Ostatně je to spíš řešení pro muže, kteří jsou hodně časově a pracovně vytížení v náročných manažerských pozicích, kteří potřebují podporu ke cvičení, které třeba občas trošku šidí. Přijdete v obleku, odejdete v obleku, nezpotíte se. Ze zahraničních zkušeností víme, že HIFEM technologii si oblíbili i aktivní sportovci – jako povolený „doping“. U nás na ně zatím ještě čekáme.

Jak jste se vlastně vy dvě poznaly?

Andrea Kostková: Já k Ivance do Formositas přišla před deseti lety jako klientka. A hned jsem si uvědomila její lidský přístup ke klientkám, touhu chtít pomoct a radost z toho, když procedury fungují a ženy se cítí lépe. Navíc má velký přehled, svým oborem žije, navštěvuje spoustu seminářů, absolvuje bezpočet školení, osobně se přátelí s lékaři v oboru estetiky po celém světě… Lidskost propojená s hlubokými znalostmi. Spolu je nám hezky – a chceme, aby se to přeneslo i na klienty, kterým bude hezky s námi, aby věděli, že nám na nich záleží.

„Vaše zdraví je u nás na prvním místě, krása je výsledkem péče o něj. Krása a zdraví jedno jsou…“

Andrea Kostková a Ivana Pokorná nedají dopustit na spolupráci s předním světovým výrobcem přístrojů pro neinvazivní estetiku společností BTL. Do otevření nového prostoru v pražském Těšnově je najdete ještě na adrese Národní 17, Praha 1.

Herečka a spisovatelka, trojnásobná matka Vlastina Svátková se pochlubila svým Emsculptem vypracovaným břichem, o kterém říká, že nyní vypadá lépe, než před dětmi. „HIFEM technologie mi změnily život,“ potvrzuje s úsměvem Vlastina. „Díky Emselle už zase můžu svými syny skákat na trampolíně…“

připravila PAVLÍNA SAUDKOVÁ

CategoriesNezařazené