Z

Značka COS představuje kašmírovou kolekci, která využívá certifikovaný a recyklovaný kašmír

Značka COS je hrdá na svou spolupráci s nadací Aid By Trade, díky níž může představit průkopnickou kolekci certifikovanou podle standardu dobrého kašmíru The Good Cashmere Standard. Standard dobrého kašmíru je zárukou, že jsou produkty vyrobené z udržitelně certifikovaného kašmíru z farem, kde se odpovědně nakládá s kozami, chrání se životní prostředí a respektují sociální, ekologické a ekonomické podmínky farmářů a jejich rodin. 

Vzhledem k tomu, že zvýšená popularita kašmíru vedla k problémům s nadměrným spásáním pastvin a ke zvýšenému riziku jejich přeměny v poušť, standard dobrého kašmíru se zaměřuje na produkci kašmíru, který je stoprocentně dosledovatelný do Vnitřního Mongolska v Číně. Vedle oděvů certifikovaných podle standardu dobrého kašmíru představuje COS vybrané kousky vyrobené s použitím recyklovaného kašmíru z vlastního výrobního procesu. Dlouhá a vysoce kvalitní vlákna z odstřižků z dříve vyrobených oděvů jsou spřádána s novými vlákny na novu přízi, z níž se následně vytvářejí produkty. Nové využití kašmíru ze stávajícího výrobního a dodavatelského řetězce značky je součástí snahy o uzavření okruhu, maximalizaci oběhovosti a minimalizaci odpadů. 

Převzít zodpovědnost

Ředitelka pro udržitelnost značky COS Francesca Lilley uvedla: „Jsme nadšeni, že můžeme představit kolekci z dosledovatelného kašmíru. V COS se domníváme, že je nutné, abychom převzali odpovědnost za celý náš hodnotový řetězec a jeho dopady. Jsme hrdí, že tuto představu můžeme sdílet s našimi zákazníky a dokážeme nově využít kašmír z našeho výrobního procesu, což ukazuje, nakolik si tohoto cenného zdroje vážíme.“

Tina Stridde, výkonná ředitelka nadace Aid by Trade, doplnila: „Jsme opravdu nadšeni, že můžeme ve spolupráci se značkou COS vytvářet udržitelnější kašmírové oděvy díky našemu nově vzniklému standardu dobrého kašmíru. Spolu se značkou COS jsme odhodláni uskutečňovat ekologicky udržitelnou a sociálně odpovědnou produkci kašmíru.“ Vybrané kašmírové produkty využívající vlákna s certifikátem The Good Cashmere Standard a recyklovaný kašmír budou v prodejnách i online na cosstores.com k dispozici od října a dále pak během celé sezony podzim/zima spolu s širší nabídkou kašmírových výrobků.

cosstores.com

@cosstores

CategoriesNezařazené