C

CASA EMINENTE je unikátní prostor spojující prémiové potěšení chuťových buněk s atmosférou vášnivé a tropické Kuby

Opravdová Kuba v Praze – to je nová secret location Casa Eminente, kterou navrhl ateliér Intra Muros.

Místo Casa Eminente je opředené tajemstvím, stejně jako receptury kvalitních kubánských rumů. Právě tady můžete ochutnat novinku z portfolia značky Moët Hennessy, která se specializuje na prémiové lihoviny: rum Eminente.

V rumu Eminente se spojuje to nejlepší z Kuby a ke kořenům Kuby se vrací i Casa Eminente, která vznikala pod rukama architektky Ingrid V. Lermen a jejího ateliéru Intra Muros. Ingrid pochází z Brazílie a studovala ve Španělsku, proto pro ni bylo víc než přirozené pracovat s odkazy latinskoamerické a hispánské kultury. „Na Brazílii i Kubě mě baví, jak jsou lidé srdeční. Přátelskou atmosféru jsem se proto snažila dostat i mezi zdi Casa Eminente.“ 

To nejlepší z antiků

Casa Eminente dává na odiv tradiční řemeslo, nebojí se stárnout a zrát. „Je útulný, ale taky trochu divoký, a mysteriózní. Vybízí prostě k objevování a volá po dobrodružství,“ říká architektka. Opravdová krása tohoto projektu se podle ní skrývá v nedokonalosti a předmětech, na kterých se podepsal čas. Proto taky většina vybavení pochází z nejrůznějších antiků. V Casa Eminente narazíte na materiály v jejich ryzí podobě, od surového dřeva až po odhalené zdivo. Špetku lesku a zároveň působivý kontrast přidává křišťálový lustr a zrcadlová stěna za pultem, která slouží jako pomyslná výstavní skříň pro lahve a skleničky. Rovněž prostor opticky zvětšuje. Přírodní materiály tu zastupuje mimo jiné taky ratanový nábytek, z něhož vznikly i svítilny. Významnou roli v projektu hraje rovněž zeleň, jež je nedílnou součástí všech architektčiných projektů a taky kubánské přírody – na přilehlé terase se vytváří pomyslný prales.

Kousek Kuby v Praze

Toto výjimečné místo vám zkrátka dovolí, abyste si špičkový rum a ostrovní atmosféru vychutnali všemi smysly. Jde o nečekaný kousek Kuby v centru Prahy, kam může zavítat milovník rumu, buď na pozvání nebo po předchozí domluvě. Rum Eminente tak zažije v zcela unikátním prostředí, kde se budou do budoucna odehrávat nejen osobní degustace pod vedením ambasadora, ale také menší setkání, která zpříjemní tropické drinky, párování rumu s jídlem a energická hudba.

O rumu Eminente 

Nový rum bohaté chuti ze srdce kubánského ostrova, kterému místní říkají “Isla del Cocodrilo” kvůli jeho neobvyklému tvaru připomínající krokodýla. Eminente je zhmotněným snem Césara Martího, nejmladšího rumového mistra v historii Kuby, který usiluje o obnovu tradičních kubánských rumů. Díky svému pevnému odhodlání a zručnosti v řemesle vytvořil César Martí nový druh rumu, který v sobě spojuje bohatost a hloubku chuti tradiční výroby rumu z 19. století. Eminente je navíc jedním z mála kubánských rumů, který obdržel žádaný status “Denominación de Origen Protegida” od kubánské regulační rady. Ta určuje přísná pravidla, která mají zajistit autenticitu a vysoké standardy kubánského rumu a jen málo výrobcům se daří veškeré nároky splnit.

César Martí

Eminente exkluzivně v České Republice 

Během prvního roku od uvedení na trh je kubánský rum Eminente exkluzivně dostupný jen ve čtyřech zemích, a to kromě Velké Británie, Francie a Německa právě v České republice. Rum je možné zakoupit na specializovaných e-shopech Alkohol.cz, Global-wines.cz, Napojka.cziDrinks.cz. Doporučená maloobchodní cena láhve je 1250 Kč.

CategoriesNezařazené