T

TUDOR představil své první potápěčské hodinky z 18kt zlata

Na hodinářském veletrhu Watches & Wonders představil vedle dalších významných značek své novinky také Tudor. Nejvýraznějším modelem je nová, odvážná verze oblíbeného modelu Black Bay Fifty-Eight 18K v 18kt žlutém zlatě a s otevřeným zadním pouzdrem. Obě tyto modifikace se na potápěčských hodinkách Tudor objevily vůbec poprvé. 

Název modelu Black Bay Fifty-Eight 18K samozřejmě odkazuje na 18karátové zlato, drahý kov, který byl použit pro výrobu pouzdra, ale také na rok 1958, v němž Tudor představil své první potápěčské hodinky vodotěsné do hloubky až 200 metrů. Mezi další estetické poklony tomuto historickému modelu patří také průměr pouzdra 39 mm, odpovídající charakteristickým proporcím hodinek z 50. let. Ideální pro útlá zápěstí, pro ty, kteří mají rádi kompaktnější hodinky, a samozřejmě pro nadšence vintage stylu. 

Matné, 18kt žluté zlato je zdůrazněno elegantní kombinací číselníku a lunety, které mají sytě zelenou barvu, jenž jde v tónu s matně zlatými detaily. Ručky typu “sněhové vločky” jsou rovněž vyrobeny z 18kt žlutého zlata, stejně tak jako aplikace hodinových indexů. Stejná barevná paleta se nachází také na textilním řemínku, který je nabízen k tomuto modelu jako alternativa vedle zeleného náramku z aligátoří kůže.

Právě textilní náramek je jedním z charakteristických znaků Tudoru. Ten se v roce 2010 stal jednou z prvních hodinářských značek, která jej nabízela spolu se svými produkty. Jejich výrobní kvalita i pohodlí při nošení na zápěstí jsou jedinečné. Náramky jsou tkané ve francouzském regionu St- Etienne na tkalcovských stavech z 19. století od společnosti Julien Faure. 

Minulý rok oslavila tato 150 let stará rodinná firma a Tudor deset let partnerství, které bylo započato u hodinek Heritage Chrono – prvního modelu vybaveného textilním náramkem vyrobeným tkalci. Představen byl na veletrhu Baselworld v roce 2010.

CategoriesNezařazené