T

Tereza Kerndlová žije svůj španělský sen. Nahlédněte do její vily na Costa del Sol.

Oblíbená česká zpěvačka Tereza Kerndlová si se svým manželem splnila dlouholetý sen. Pořídila si vlastní dům v první linii u moře a pláže ve španělské Esteponě na Costa del Sol. Úžasný výhled na moře si užívá přímo z interiéru, z terasy i z okouzlující středomořské zahrady s bazénem. Jak dům vypadá, co manžele přimělo ke koupi vlastní nemovitosti a na co se nejvíc těší? To v exkluzivním rozhovoru přímo z Estepony prozradila Tereza Kerndlová.

Vlastní dům s výhledem jako z lodi

Manželé si pořídili luxusní vilu se 3 ložnicemi a 3 koupelnami s privátní zahradou o rozloze 400 m2 s bazénem. Vila byla prodávána včetně kompletního vybavení vysoké kvality. „Už před osmi lety byla jasná volba a požadavek, a to ten, že musí jít o první linii. Protože jsme si vyzkoušeli i pronájem domu takzvaně za silnicí, můžeme srovnávat. A pak samozřejmě samotná stavba, která vychází z původního španělského domku postaveného cca před 50 lety, ale kompletně zrekonstruovaná, a to v moderním stylu se všemi současnými prvky architektury, což zajištuje do budoucna menší údržbu než u starého domu. Navíc pozemek je atypický v tom, že je rohový a ve svahu, což umožňuje nádherný výhled shora. Vlastně mi to připomíná, když jsem byla malá a jezdila s tátou na lodi. Jsem přesvědčená, že tento pocit tady bude mít i můj táta,“ popisuje svůj nový druhý domov Tereza Kerndlová.

Koupě nemovitosti v době covidu

Vilu kupovali manželé v době pandemie Covid-19. Kvůli uzávěře okresů, potřebným testům a povolením byl nákup o něco složitější. Rozhodli se proto oslovit realitní kancelář Rellox, která pomohla se samotnou realizací koupě, ale i při legislativních krocích, zajistila překlady, převod elektřiny, vody apod. 

Rellox nám při koupi pomohl od A do Z a vím jistě, že byly chvíle, kdy by to člověk bez nich vůbec nedal. Musím říct, že jsem až překvapená, jak tato realitní kancelář všemu dostála a jejich pomoc šla až nad rámec dohodnutých věcí. Tak se nebojím i říct, že z obou stran vzniklo upřímné přátelství. A všem je vřele doporučuji. Toto není reklamní doporučení. Za tuto společnost se můžu postavit s čistým svědomím,“ říká Tereza Kerndlová.

Pořízení nemovitosti v zahraničí má svoje specifika. Je potřebná znalost místního prostředí, legislativy, nejrůznějších předpisů a zvyklostí. S ohledem na výši investice je lepší mít po ruce někoho, kdo s vámi nejprve probere váš investiční záměr, doporučí vhodnou lokalitu, poradí s výběrem nemovitosti, provede vás celým procesem nákupu. Je lepší mít jistotou, že vše proběhne, jak má a ušetřit si bezesné noci, způsobené třeba nejistotou, zda u nemovitosti není nějaká právní vada, která vám unikla.

Španělsko je destinací číslo jedno

Španělsko je v rámci Evropy destinací číslo jedna, kterou volí lidé pro pořízení druhého bydlení u moře. Průkopníky se v tomto stali Britové, kteří si zde s oblibou kupují nemovitosti, které následně plánují dlouhodobě užívat i po odchodu na penzi. Čeští investoři volí nejčastěji Chorvatsko a právě Španělsko

„Největší zájem českých investorů se v případě španělských poptávek soustředí na oblast Costa del Sol. Ta má nejlepší klima v Evropě, vyniká dlouhou sezónou, nádhernými dlouhými plážemi, množstvím golfových hřišť a vynikající dostupností díky celoročnímu přímému leteckému spojení. Málokdo ví, že jen přibližně 2 hodiny od Málagy je možné lyžovat v Sierra Nevadě na cca 80 km sjezdovek, a to až do května. Během jediného dne si tak můžete užít plavání v moři i lyžování,“ upřesňuje Jan Rejcha, majitel společnosti Rellox

I v době pandemie ceny nemovitostí ve Španělsku rostou. Dle Eurostatu zaznamenalo 3. čtvrtletí 2020 oproti stejnému období roku 2019 nárůst indexu ve Španělsku o 1,8 %. Podívejte se, jaké nemovitosti si nyní můžete ve Španělsku pořídit. Většina uvedených nemovitostí je nabízena přímo od developerů, takže kupující neplatí realitní provizi.

www.rellox.cz

CategoriesNezařazené