M

Motorola razr 5G vyhrál ocenění Red Dot Award: Product Design 2021

Společnost Motorola získala prestižní ocenění Red Dot Award: Product Design 2021 díky vynikajícímu 5G zařízení razr. Mezinárodní porota udělila razr 5G vyznamenání „Red Dot“, které představuje vysokou kvalitu designu.

Od uvedení na trh v loňském roce si zařízení získalo uznání pro svůj průkopnický design. Nyní je vítězství v nejznámější světové designové soutěži určené pouze pro nejinovativnější designy dalším důvodem k oslavě.

Společnost Motorola se snaží inovovat design a konstrukci chytrých telefonů, aby vytvořila zařízení, která uspokojí potřeby spotřebitelů a zároveň jim poskytne prvek překvapení a potěšení. To sahá napříč celým portfoliem produktů, ale Red Dot nyní získal razr za jedinečný skládací design.

Razr 5G je navržený tak, aby poskytoval nejlepší zážitek ze smartphonu, který využívá flexibilní technologie displeje a odpovídá na skutečnou slabinu spotřebitele – potřebu přenositelnosti. Každé rozhodnutí během procesu vývoje se zaměřilo na dodání krásného zařízení se zcela jedinečným, ale naprosto praktickým, kapesním designem. Výsledkem je, že se razru daří ztělesňovat všechny základní principy designu společnosti Motorola: jednoduchost, překvapení a bohatost.

Společnost Motorola komentuje: „Získání ceny Red Dot: Product Design 2021 je pro nás velkou ctí, razr je speciální produkt, který kombinuje nostalgii s budoucností. Je to výrobek, který je navržený tak, aby ukazoval nové způsoby interakce se smartphonem. Cena Red Dot Award je také odrazem našeho průkopnického ducha ve společnosti Motorola.

Ocenění Red Dot Award: Produktový design sahá až do roku 1955 a oceňuje nejlepší produkty pro daný rok. Zhruba 50 porotců se v soutěži 2021 opět řídilo heslem „Hledání dobrého designu a inovací“. Mezinárodní skupina expertů zahrnuje odborníky z nejrůznějších odvětví. Prozkoumali výrobky zařazené do soutěže v procesu trvajícím několik dní a řídili se kritérii hodnocení, jako je formální kvalita, ergonomie a dlouhověkost produktu.

Smartphone razr 5G si můžete prohlédnout na online výstavě na webu Red Dot od 21. června 2021. Tímto datem se také začíná začátek Red Dot Design Week, během kterého budou oslavování letošní vítězové cen a Motorola online.

This slideshow requires JavaScript.

Od 22. června 2021 je razr 5G součástí výstavy „Design on Stage“ v Red Dot Design Museum Essen v Německu, kde je možné si prohlédnout všechny oceněné produkty. Návštěvníci muzea mohou vyzkoušet kvalitu návrhů v prostoru, který zahrnuje moderní designová řešení a historickou průmyslovou architekturu. Ročenka Red Dot Design 2021/2022 vychází v srpnu. Publikace poskytuje ucelený přehled o nejnovějších poznatcích a trendech v produktovém designu.

CategoriesNezařazené