T

Total Wine Bar: Když se Korejec zamiluje do moravských vín

Pražský Total Wine Bar po dvou letech od otevření prošel rekonstrukcí a lehce obměnil koncept. Spojil se s bistrem J’s Kitchen, které jste donedávna mohli navštívit taktéž na Vinohradech. Nyní si můžete na jednom místě užít kombinaci autentických korejských tapas a široké nabídky vína, jíž vévodí ta z Moravy.

 

Za oběma podniky stojí dvojice s korejskými kořeny, Jinah neboli paní J. a její syn Jay. Bistro J’s Kitchen, které fungovalo pouze formou také-away, otevřelo na Vinohradech v roce 2019 a o dva roky později, jen o pár ulic dál, vznikl Total Wine Bar. Krušné covidové roky oba podniky přestály, bistro dokonce pocítilo potřebu větší kuchyně a zázemí. Paní J. a Jay se proto rozhodli sloučit oba koncepty do jednoho. Total Wine Bar v Chodské ulici tak letos prošel nejen rekonstrukcí, ale také rebrandingem. Nyní vystupuje pod novým názvem Total Wine Bar by J’s Kitchen.

 

Po příchodu do podniku se ocitnete přímo u barového pultu, kde vás přivítá široký, vřelý úsměv Jaye. Místnost působí útulně, s pár místy k sezení a stěnou obklopenou víny. Prostor však pokračuje dozadu, kde se nachází dva salonky poskytující v případě potřeby dostatečné soukromí. Nabídka baru je skutečně bohatá, vybírat můžete až ze 160 vín. Vinnému lístku dominuje Morava, do níž se Jay zamiloval před mnoha lety. Když se ho ptám, jak se k vínům dostal, pouze pokrčí rameny a působí, jako by láska k vínu byla jeho vrozenou přirozeností.

Pokládám další otázku, respektive prosbu: Dala bych si vaše nejoblíbenější víno. Tentokrát nezaváhá ani na vteřinu a dostávám Sauvignon Blanc 2020 z rodinného vinařství Filiberk. Jay zaujatě vypráví příběh vinařství a zmiňuje, že sám pravidelně jezdí na vinice vypomáhat. Tady jste opravdu v dobrých rukou. Kromě Jaye v podniku působí také someliér Jan Zeman, díky němuž v nabídce najdete i vína z Německa, Rakouska, Itálie a Francie.

 

Díky spojení s J’s Kitchen si k vínu můžete dopřát nejen klasické delikatesy v podobě sýrů a uzenin, ale také korejské tapas. Například křupavé kousky glazovaného kuřecího masa, marinovaná vejce či knedlíčky mandu. Menu se obměňuje, a tak pokaždé ochutnáte nové poklady korejské kuchyně. K jednotlivým tapas navíc someliér napáruje konkrétní víno, a vy tak máte možnost si vychutnat lahodné spojení Koreje a Moravy či jiné vinařské oblasti. Podnik také pravidelně pořádá degustační večeře s vinným párováním. Pokud vás tedy láká korejská kuchyně, je Total Wine Bar by J’s Kitchen tím správným místem, kde s jejím objevováním začít.

CategoriesNezařazené