Z

Zelená budoucnost: Superjachta Symbiosis přináší plovoucí přírodu

Fokus na životní prostředí přiměl i high-endový průmysl k inovaci cest, jak ke klientele přiblížit přírodu. Toužíte-li po getaway na superjachtě a obklopující oceán je vám málo, Symbiosis má na palubě živý strom a tolik zeleně, že součástí posádky je i zahradník.

 

Švýcarské studio Kurt Merki Jr odhalilo nový koncept superjachty, který kombinuje to nejlepší z high-endového lifestylu s čistotou přírody. Na hlavní palubě najdete nepřehlédnutelný strom života zasazený do mramorové obdoby květináče. Tímto solitérem však zeleň na Symbiosis nekončí.

Jachtu pokrývá zelený trávník, který zabírá plochu sta metrů čtverečních. Můžete si tak udělat piknik v trávě s výhledem na oceán. Rostliny však neplní jen dekorativní a zenovou funkci. „The Sanctum“ je zelený grál Symbiosis a najdete v něm bylinky, koření a zeleninu, která roste přímo na jachtě a připravují se z ní gourmet pokrmy pro hosty plavby. Nechybí ani automatický zavlažovací systém a součástí crew je i profesionální zahradník.

Autoři zeleného konceptu vycházeli z mezery v oblasti superjachet, které se sice pyšní interiéry z prémiových materiálů, autentická příroda v nich však chybí. Studio tak započalo revoluci v moderní podobě luxusních jachet. Symbiosis samozřejmě disponuje všemi „must-have“ superjachty -počítat proto můžete s helipadem, plážovým klubem, saunou, wellness suite a dalšími klasickými atributy getaway na moři. Symbiosis je určená pro dvanáct hostů a dvojnásobný počet posádky.

CategoriesNezařazené