T

Tři věci, které musíte zažít v Los Angeles

Metropole amerického západního pobřeží je ideální destinací, kam uniknout ze sychravého středoevropského počasí přícházejícícho podzimu. Jaké trio zážitků nesmíte v městě andělů vynechat?

Gourmet: 1986 Tacos

Kalifornie sousedí s Mexikem, což má jeden jasný výsledek – najdete tu nejlepší tacos v Americe. Nemějte obavy ze známých food trucks, které najdete i ve čtvrtích, jako je Beverly Hills. Chcete-li však vyzkoušet mexickou delikatesu s nálepkou „nejlepší“, zamiřte do Tacos 1986, kde Jorge Alvarez-Tostado známý jako Joy servíruje nejvyhledávanější Tijuana-style tacos. Nemusíte pronásledovat jeho truck, legendární street food si už vychutnáte i na permanentní adrese na 609 South Spring Street.

 

Zážitek: Pozorování hvězd

Art Deco Griffith Observatory zřejmě není pojmem, který slyšíte poprvé, svou slávu si však lokalita rozhodně zasloužila. Dokonalá vyhlídka na vrcholu Hollywood Hills nabízí bezchybný pohled jak na celé město, tak na nekonečné nebe poseté hvězdami. V planetáriu se denně oddáte zkoumání vesmíru a večer můžete zadarmo využít teleskopy na pozorování hvězd. Jestli chcete ještě autentičtější L.A. zážitek, zvolte hiking do hvězdného cíle.

 

Vintage shopping: Rose Bowl Flea Market

Milujete hledání vintage kousků oblečení či nábytku? Pak zamiřte na ikonický trh Rose Bowl Flea Market, který najdete ve čtvrti Pasadena na adrese 1001 Rose Bowl Drive. Flea market, který je zlatou studnicí losangelských stylistů, se koná vždy druhou neděli v měsíci. Nevyjde-li vám zrovna na něj termín cesty, pak můžete každou neděli vybírat z 250 stánků na Melrose Trading Post Flea Market.

CategoriesNezařazené