D

Diptyque otevřel prodejnu v Praze

V září 1961 vznikl butik Diptyque adrese 34 boulevard Saint-Germain v Paříži. Nyní se vlastního prostoru dočkala i pražská pobočka, která sází na designový interiér respektující kořeny nové lokality.

 

Butik se nachází ve Vězeňské ulici na Starém Městě v domě z roku 1906 a na první pohled upoutá pozornost díky historické fasádě, kterou zdobí černá skleněná tabule se zlatým logem Diptyque z dílny francouzské dekorativní malířky Charlotte Bohn. Jednotlivé kusy nábytku i dekorativní předměty byly pečlivě vybrány pro jejich schopnost vyprávět příběhy. Strop a stěny zkrášlené barvou s efektem benátského štuku, nástěnná malba i látky s rozmanitými vzory tvoří dohroma- dy vesmír vytříbenosti a eklektismu, který připomíná domov náročného sběratele i kabinet kuriozit.

Butik byl navržen tak, aby připomínal nápaditý byt, místo setkávání, kde se známé potkává s nečekaným. Na zdech se objevují kazetové obklady typické pro pařížské byty i dubové obklady, na které u stropu navazují starožitná zrcadla. Žulový stůl, na kterém jsou vystaveny nejnovější produkty, osvětluje křišťálový lustr Kalmar. Vintage nástěnná světla od stejné značky jsou umístěna nad dřevěným sofa u pokladny a zdobí je potah s květinovým vzorem z dílny francouzské značky Pierre Frey. Dekor butiku podtrhuje nástěnná malba českého umělce Václava Buchtelíka, pro kterou jako předlohu použil kresbu z archivu značky Diptyque.

V butiku najdete kolekci produktů do interiéru včetně ikonických vonných svíček, které do prostoru uvolňují omamné nóty dřeva, květin, koření i bylin. Nechybí ani omamná řada parfémů z přírodních esencí s typickými ilustracemi nebo pečující tělové produkty, ale i dekorativní prvky.

 

CategoriesNezařazené