L

Latinskoamerické menu Guzmána exkluzivně v Madridu

Po gastronomickém boomu, který svým přístupem k jídlu způsobil Virgilio Martinez, je na čase podívat se na práci dalšího latinskoamerického šéfkuchaře s naprosto distruptivnim přístupem k vaření. Rodolfo Guzmán jen dokazuje, že kreativní srdce světové kulinářské kreativity aktuálně bije v Jižní Americe.

 

Gastronomický důkaz zhmotňuje restaurace Boragó ve městě Vitacura nedaleko od Santiago de Chile.  Nemusíte si ale hned bookovat letenku do Latinské Ameriky, abyste okusili jeho menu plné neobvyklých surovin. Guzmán se od 14. listopadu do 3. prosince stane hvězdou pop-upu v Madridu v rámci šesté edice formátu In Residence, kde bude možné otestovat chilskou vizi založenou na lokálních surovinách a vztahu mezi jídlem, zdravím a náladami.

Guzmánova restaurace Boragó byla otevřena v roce 2006 a pravidelně se umísťuje v žebříčku padesáti nejlepších restaurací světa. Šéfkuchař je také držitelem Sustainable Restaurant Award. Absolvent kulinářské akademie a prestižní praxe ve Španělsku oslaví v Madridu návrat populárního konceptu, který si dal kvůli pandemii tříletou pauzu. Podstatou gastronomického eventu je nejen krátká relokace šéfkuchaře, ale i jeho týmu a kompletního vybavení.

CategoriesNezařazené