3

3x gourmet news v Praze i v Brně

Užijte si konec roku v klidu a využijte chladné počasí jako důvod k tomu vyrazit do nových wine barů a gourmet spotů a nezapomeňte ani ochutnat speciální menu v osvědčených gastro zastávkách. Tady je naše aktuální must-visit trojice. 

 

Neděle jako u babičky

KRO Bistro & Bar v pražském Karlíně nově každou neděli mezi jedenáctou dopoledne a šestou večer servíruje tradiční pečínku na rožni inspirovanou britskou kuchyní. Obměnou prošlo i stálé menu, mezi jehož největší hity patří wrap z bramborové placky se smaženým kuřetem, tempeh s celerovým pyré nebo koňaková špička v úpravě místních kuchařů. Stejně bohatá nabídka čeká hosty i na baru, kde zaujme zejména Pumpkin Whiskey Sour nebo Pineapple French 75. Novinky čekají také ve zbývajících podnicích, KRO Kitchen a KRO Coffee, na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Boží!

Na brněnské adrese Vrchlického Sad 4 se krčí nenápadný vchod, který však vede do nápadného, a hlavně nápaditého prostoru. Undergroundový wine bar Kaple vybudoval Jiří Vyzourek, který se svým společníkem Janem Miňhou provozuje dvě pobočky Ramen Brno. Podnik zaujme nejen širokou nabídkou naturálních vín, ale také originálním interiérem, pod nímž je podepsané designérské duo NAHAKU. Na výzdobě se podílel street art výtvarník TIMO. Svůj název nemá Kaple jen tak pro nic za nic, dominantu tvoří barový displej ve tvaru kříže.

 

Když Ital s Australanem otevřou thajské bistro

Síť restaurací La Collezione Riccarda Lucqueho je bohatší o další podnik. Po řadě italských konceptů přichází změna v podobě asijské kuchyně. Bistru Mr. G’s vládne šéfkuchař Greg Haynes, paradoxně australského původu. Ten se s Riccardem Lucquem potkal v Aromi, kde dva roky vařil. Poté se italský restauratér rozhodl dát šanci Australanovým nápadům a společně otevřeli zcela novou kapitolu La Collezione. Podnik zaujal místo původní La Bottega Gastronomica v Ondříčkově ulici a netají se výrazným vlivem thajské kuchyně. Na menu dominuje seafood a maso a pokrmy jsou určené ke sdílení.

CategoriesNezařazené