H

Hodinky, šaty i kabelky: 3x sběratelské fashion news

Investujte do módních kousků, jejichž hodnota bude i nadále stoupat. Máme pro vás trojici tipů, které si dokonale užijete a ještě na nich časem vyděláte. 

Azzedinův odkaz

Tuniský módní návrhář Azzedine Alaïa, který se učil od takových mistrů jako Guy Laroche nebo Thierry Mugler, proslul svou touhou nedělat módu jen proto, aby byl kreativní a tvořil nové věci. Návrhářem se stal z toho důvodu, že měl rád ženy a chtěl pro ně dělat šaty, které je udělají krásnými. I po smrti zakladatele v roce 2017 jsou pro značku Azzedine Alaïa šaty stále stěžejním kusem. Současný kreativní ředitel módního domu Pieter Mulier se teď pokouší značku přiblížit širšímu publiku a současně zůstat věrný Alaïově odkazu. Nedávno tak představil capsule kolekci jedenácti modelů černých šatů, které si berou inspiraci z Azzedinových návrhů a jsou určeny ženám s různými siluetami a konfekčními velikostmi.

Do konce života

Investovat do kabelky, kterou budete nosit celý život a pak ji odkážete dětem či vnoučatům, aby pokračovala ve svém příběhu, je sen, který se ne vždy podaří splnit. Životnost kožených doplňků, i přes jejich stále rostoucí cenu, totiž není nijak závratná. To se rozhodla změnit značka Bottega Veneta. Ruční výroba jejích kabelek, která se nepočítá na hodiny, nýbrž na dny, si totiž nic jiného nezaslouží. A tak ke každé kabelce, která od listopadu 2022 opustí butik Bottega Veneta, získá zákazník speciální Certificate of Craft. Ten zaručí nejen doživotní záruku, ale také doživotní bezplatný servis, během kterého se řemeslníci značky postarají o oživení materiálu a barev.

Architektonický look

Jedna z nejúspěšnějších japonských architektek, Kazuyo Sejima, která stojí třeba za podobou budovy New Museum v New Yorku, nasměrovala svou kreativitu do mnohem menšího objektu, než je za normálních okolností zvyklá. Středobodem jejího zájmu se staly ultratenké hodinky Bulgari Octo Finissimo, jejichž design se díky ní změnil k nepoznání. Obvyklý titan nahradila leštěnou ocelí, klasický číselník zbavila veškerých indexů i loga a nahradila jej zrcadlem překrytým safírovým sklíčkem s tečkovaným vzorem. Právě zrcadlový efekt inspirovaný návrhem vlaku, se kterým přišla v roce 2016, jako by z hodinek dělal neviditelný kus. Co však zůstává, je mechanický strojek s rezervou chodu 60 hodin uvnitř pouzdra.

CategoriesNezařazené