O

Ochutnejte nový třtinový rum z Dominikánské republiky

Milovníci značky Božkov Republica odkazující na první republiku se dočkali další novinky. Nový třtinový rum se vyrábí ve slunné Dominikánské republice tradiční metodou Solera. Zaujme jantarovou barvou a jemnou chutí, ve které se odráží tóny karamelu, citrusů, sušeného ovoce, sherry, vanilky a koření. 

 

Božkov Republica odkazuje na období první republiky, které je charakteristické svou elegancí, noblesou, ale i poctivostí, řemeslným fortelem a umem. A právě řemeslný um a fortel se zrcadlí i v suchém, pravém třtinovém rumu zrajícím tradiční metodou Solera v Dominikánské republice.

 

Podstatou tradiční metody Solera, která se doposud používala především pro výrobu prémiových rumů, je umístění rumů v dubových sudech nad sebou do takzvaného pyramidového seskupení. Každé patro obsahuje jinak starý rum, přičemž sudy jsou řazeny od nejstaršího k nejmladšímu. Tento proces zajišťuje optimální zrání, a nabízí tak jemnou a přirozenou chuť.

Prvotřídní rum vzniká v prosluněné Dominikánské republice v oblasti San Pedro de Macorís. Zdejší palírna je známá tím, že při výrobě rumů používá tradiční metodu Solera a pěstuje svou vlastní cukrovou třtinu, díky čemuž si udržuje vysokou kvalitu třtinového destilátu. Příznivé exotické klima, zdejší suroviny a tradiční metoda propůjčují rumu dokonale vyváženou a jemnou suchou chuť s tóny karamelu, sušeného ovoce, citrusů, sherry, vanilky a koření.

 

„Nový rum je výjimečný díky metodě Solera, která nebyla v portfoliu Božkov Republica, ale ani u jiných značek v této cenové kategorii, doposud využívaná. Díky tomu vám nabídne možnost vychutnat si propojení pravých stařených třtinových rumů se suchým chuťovým profilem a výrazným, kořenitým závěrem s dubovým nádechem,“ popsala Petra Lišková, Master Blender ve společnosti STOCK-Plzeň Božkov.

 

Foto: Michal Prouza

CategoriesNezařazené