R

Rudá i denim: Top 4 trendy letošního jara

Jaro je v plném proudu a je tak na čase porozhlédnout se po nových módních kouscích. Módní návrháři i světové celebrity už dávno ukázali, co se bude nosit. Na jaké trendy tedy v následujících měsících vsadit?

Red Alert

Zatímco minulý rok dominovala módním molům i butikům fuchsiová barva, letos přebírá otěže červená. Nejen, že se objevila na runwayích značek jako Tory Burch, Wiederhoeft, Prabal Gurung či Schiaparelli, ale i celebrity ukázaly, že právě červená je barvou letošního roku. Vzpomenout můžeme například supermodelku Caru Delevingne, která na 95. ročník udílení cen Oscar vynesla rudou róbu z couture kolekce Elieho Saaba a spárovala ji s červenými botami na platformě od Stuarta Weitzmana. Nezapomenutelný rudý outfit z dílny Loewe pak vynesla Rihanna na svou ikonickou show během Super Bowlu.

Theory

Na maximum

Maxi sukně jsou zpět v plné síle. A dokazují to nejen návrháři, ale i celebrity, jako je zpěvačka a herečka Jennifer Lopez nebo modelka Kendall Jenner. Zvlášť dominantní jsou maxi džínové sukně s chic rozparkem v kombinaci s upnutým topem pro zvýraznění siluety. Elegantního looku však dosáhnete i v komplexní oversize variaci – vsaďte třeba na all black look v kombinaci materiálů, doporučujeme vyzkoušet i prvky z umělé kůže. Maxi sukně skvěle funguje také v podobě denimu.

Givenchy

Stay transparent

Trend průhledných topů i šatů je zpět. To ostatně potvrzují návrháři značek jako Versace, Rick Owens nebo Nensi Dojaka. Neznamená to však, že musíte po městě chodit nazí. Transparentní kousky můžete navrstvit přes šaty nebo tílko a pohrát si s módním elementem tak, jako to udělala značka Prada. Nebojte se experimentovat. Trend v aktuální podobě sází na komfortní cestu, jak průhledné prvky rafinovaně nosit, tak si je užijte.

Acne Studios

Denim on denim

Denim milují snad všichni a v určité podobě se objevuje každou sezonu. Ani tentokrát tomu nebude jinak. Volné kalhoty s nízkým pasem ve stylu Y2K budou překvapivě stále trendy, ovšem na scénu se vrací i skinny džíny, kterým se mnozí dlouhá léta vyhýbali. Kromě toho s klidem vynosíte také denimové topy, braletky, sukně, zkrátka vše, na co si vzpomenete. Pojetí toho, jak by se měl denim na jaře 2023 nosit, ukázaly například značky Blumarine, Versace, Diesel či Burberry.

Blumarine
CategoriesNezařazené