B

Beauty trendy, na něž vsadit právě teď

V buticích i reklamách neustále vidíme nové produkty, které rozšiřují už tak komplexní portoflio v oblasti péče o pleť. Nenechte se nachytat na znělé názvy ingrediencí a vsaďte na látky nebo celé řady, které jednoduše fungují. Se kterými trendy nešlápnete vedle?

Peptidový biohack

Peptidy nejsou v kosmetice žádnou novinkou ani převratným objevem, jen se v poslední době dostávají stále víc do popředí zájmu značek, které z jejich potenciálu dokážou dostat to nejlepší. Peptidy fungují v pleti jako stimulátor jejích přirozených fyziologických procesů a dokážou cíleně regulovat biochemické procesy v buňkách – ve zkratce – pomáhají navracet kůži do jejího ideálního stavu a přimět ji, aby se chovala tak, jak má. Navíc se přirozeně vyskytují v lidském těle, takže jen zřídka způsobují podráždění pokožky, a dokonce pozitivně ovlivňují průběh zánětů. Poohlédněte se třeba po pleťovém séru.

Lékařská kosmetika

Kůže je největší orgán lidského těla, je proto jen logické svěřit řešení problémů s její kondicí do rukou lékařů. S nejefektivnějšími a nejsofistikovanějšími kosmetickými produkty vyvinutými dermatology se často – ale ne vždy – setkáte výhradně na estetických klinikách a v dermatologických institutech. Takzvaná kosmeceutika přináší do péče o pleť medicínský přístup k důslednému řešení konkrétních problémů kůže, ať už jde o akné, odchylky v pigmentaci, nebo prostě jen vrásky a povolené rysy, s nimiž si věděcký výzkum umí dobře poradit. Vyzkoušejte zejména pečující krémy, esence, ale i čistící kosmetiku z laboratoří inovativních lékařských značek.

Připravila: Ingrid Tůmová, Zdroj: WWD.com

CategoriesNezařazené